Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huis te koop! Maar… wie heeft daar gewoond en wat is daar aan de hand?!

Door Marijke Helsloot 9 juli 2019

Elke week maken we een reuze handig artikel met de leukste koopwoningen in onze stad. Niet iedereen neemt het zo nauw met het opruimen van het huis voordat er mooie foto’s gemaakt worden door de makelaar. Soms komen we best gekke dingen tegen. Maar dan nu! In Meerzicht staat een eengezinswoning te koop aan de Drechterland en daar plaatsen we toch wel onze vraagtekens bij. Wie heeft daar in godsnaam gewoond en wat is daar gebeurd?

Als we de foto’s bekijken van deze leegstaande woning is er op het eerste oog niks aan de hand. De begane grond van de tussenwoning is nogal verouderd: bruine tegels, een gedateerde keuken met een bar en een groene tuin met een mooie vijver. Tot en met foto 17 op Funda is er nog niks geks aan de hand.

Tweede verdieping

Vanaf foto 18 zien we de slaapkamers met nog wat restjes kinderbehang en tapijt op de vloer. Vergeelde stopcontacten en radiatoren, niet anders dan we vaker zien in wat oudere Zoetermeerse woningen. Maar dan! Vanaf foto 22 vervolgen we ons werk met verbaasde blikken. Huh? Zie ik het goed? Een kamer met een groot hekwerk en een deur met en slot. Waarvoor zouden die gebruikt zijn?

Zolderverdieping

Nietsvermoedend en lichtelijk in de war kijken we verder naar de foto’s van de overloop en de gedateerde badkamer. Maar dan op de tweede etage is er weer zo’n vreemd hekwerk te zien. In een grote, afgesloten ruimte bevinden zich de ketel en een wasrek. Maar waarvoor dient dat hek? En dan opeens zien we op foto 27 een tweede deur met een hekwerk op dezelfde zolderverdieping.

Vervelende echtgenoot

Er schiet van alles door ons hoofd: hielden die mensen dieren in huis? Honden of katten die niet los mochten lopen? Hadden ze vervelende kinderen die ze wel achter het behang konden plakken? Papegaaien die niet weg mochten vliegen of woonde er een dame met een vervelende echtgenoot die ze af en toe opsloot?

Het antwoord

Toen we dit artikel schreven, wisten we het antwoord nog niet. Maar oplettende buren en mensen die het huis hebben bezichtigd, hebben een reactie achtergelaten op onze Facebook-post. De eigenaar van de woning was in het bezit van Savannah-katten waar waarschijnlijk mee gefokt werd. Om de dekkaters en poezen met kittens gescheiden te houden, gebruiken kattenfokkers aparte, afgesloten ruimtes. Mysterie opgelost! Bedankt voor jullie reacties.

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Lees ook:

Vlogger Dutch Water Dreams

Deze vlogger sluipt het verlaten Dutch Water Dreams binnen en filmt deze bizarre dingen

Marc (21) is Urban Explorer. Hij bezoekt verlaten gebouwen om daar te filmen en foto's te maken van ...

Wil je zien: foto’s waarvan je je afvraagt hoe ze op Funda terecht zijn gekomen

Hebben jullie de Instagrampagina Funda's Finest al ontdekt? We zetten op indebuurt graag huizen op e...
Huren in Zoetermeer

Dit is waarom er zoveel niet-beschikbare vrije sector huurwoningen op Funda staan

Een beschikbare huurwoning vinden in Zoetermeer is niet zo eenvoudig. Er is nu eenmaal meer vraag da...

adv.