Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoe kan dat?! Een dik pak sneeuw ligt in het Buytenpark

Door Marijke Helsloot 31 maart 2020

SnowWorld is gesloten voor al het publiek. Voordeel voor dit indoorskicentrum is dat er nu wel ruimschoots tijd is voor groot onderhoud. De sneeuwlagen worden vervangen en ververst en de oude, gebruikte sneeuw uit de hal naar buiten geschoven door een pistenbully. Op het parkeerterrein is daardoor een grote sneeuwvlakte ontstaan. Wijkagenten Buytenwegh, Rob en Martin, laten ons via een  filmpje op Twitter de grote sneeuwberg zien.

SnowWorld liet expres niet weten wanneer ze van plan waren de oude, gebruikte sneeuw naar buiten te schuiven. Dit om te voorkomen dat er teveel mensen naar het parkeerterrein in het Buytenpark komen. Gelukkig hebben we twee actieve wijkagenten die op hun politiebike richting SnowWorld gereden zijn. Hun filmpje van de sneeuwberg hebben ze gedeeld op Twitter.

Koelmachines

De sluiting van SnowWorld valt samen met het aflopende winterseizoen. Normaal gesproken maakt SnowWorld zich dan ook klaar voor het nieuwe seizoen maar dan is de hal gewoon geopend en is er constant publiek. Nu de hal leeg is, hebben onderhoudsmensen meer de ruimte om groot onderhoud te plegen, lezen we op de website van AD Zoetermeer.

Salesmanager Joris Gieske vertelt aan het AD dat er nu onbeperkt sneeuw uit gereden kan worden en dat er nieuwe sneeuw gevormd kan worden. De enorme koelmachines moeten ook tijdens de sluiting gewoon aan blijven staan. “Als we de koelmachines uit zouden doen dan komt net als in de Alpen de sneeuw gewoon naar beneden glijden en dan ligt het in ons restaurant. SnowWorld wordt al 24 jaar gekoeld en dat blijven we doen. Die apparaten gaan niet uit.”

Bekijk hier het filmpje van de wijkagenten Buytenwegh.

Lees ook:

Huis te koop Zoetermeer

9 x leuke koopwoningen die nét te koop staan

Ook al zitten we midden in de coronacrisis, de huizenmarkt loopt gewoon nog door. Want, je zult maar...
Anouk Rebel Zoetermeer

Oproep: laat jouw woning zien in een digitale editie van ‘binnenkijken bij’

Eén van onze favoriete rubrieken op indebuurt is ‘binnenkijken bij’, waarbij we binnengluren bij and...
Aanbiedingen Zoetermeer

Gratis e-books en films en korting op online yogalessen

Voordelig pannenkoeken eten Foto: Pixabay Nu je de hele dag thuis zit met de kinderen is pannenkoe...

adv.