Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hartverwarmend: dierenartsassistente adopteert gedumpte cavia’s

Door Marijke Helsloot 24 januari 2020

Meestal brengen we bij indebuurt goed en leuk nieuws maar nadat we dit bericht op Facebook tegenkwamen, konden we niet anders dan onze verbazing met jullie delen. Bij Dierenkliniek Oosterheem werd deze week namelijk een doosje met twee doorweekte cavia’s op de stoep gevonden. Gewoon gedumpt! Gelukkig ontfermde dierenartsassistente Ingrid zich over de beestjes.

Dierenartsassistente Ingrid keek raar op toen ze op een gewone werkdag ’s ochtends arriveerde bij de dierenkliniek in Oosterheem. Op de stoep stond een nat, doorweekt doosje en toen ze erin keek, zaten er twee trillende cavia’s in, dicht tegen elkaar aan om warm te blijven.

Adopteren

Dierenarts Faribourz Soheil keek de twee jonge mannetjes na en gelukkig ging het goed met ze. Hij vertelt: “Ze maakten geluid en zagen er verder goed uit. Ze hielden elkaar warm door dicht tegen elkaar aan te zitten. Ze waren nat geworden, geen idee hoe lang ze al op de stoep stonden.”

Ondanks dat we niet begrijpen dat iemand op deze manier van zijn of haar dieren af wil komen, is er ook positief nieuws. De dierenartsassistente heeft namelijk besloten de beestjes mee naar huis te nemen en ze te adopteren. Ze heeft ze de namen Sjors en Sjimmie gegeven. Haar verbazing over dit voorval deelde ze op sociale media: “Ik heb als assistente in de loop van ruim 20 jaar best veel bizarre dingen meegemaakt maar dit komt met stip in de top 10.”

Hartverwarmend Ingrid!

Lees ook:

Video: Te leuk! Wij gingen kijken bij de biggetjes op Boerderij ’t Geertje

Op maandag 13 januari zijn op Boerderij 't Geertje biggetjes geboren. Wij gingen kijken hoe het met ...
Flamingo's Zoetermeer

Wauw! Er zijn flamingo’s gespot in het Bentwoud

Natuurlijk hebben we in onze stad prachtige roodborstjes, merels en vinken. Maar een zevental flamin...
Vogels Zoetermeer

Dit is waarom je zoveel vogels hoort fluiten in de vroege ochtend

Misschien lig je heel vroeg in de ochtend nog lekker te snurken, maar ons valt al weken op dat de vo...

adv.