Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Opgepast! Toyota Aygo is populair bij autodieven (en vooral in Meerzicht)

Door Marijke Helsloot 23 januari 2020

Rijd jij in een Toyota Aygo? Let dan extra goed op als je ‘m in de straat of ergens in de stad geparkeerd hebt staan. Autodieven hebben het de laatste tijd voorzien op deze kleine Toyota’s. Vooral in Meerzicht verdwenen relatief veel Aygo’s, lezen we bij onze collega’s van AD Zoetermeer.

Van de 32 auto’s die sinds september in Zoetermeer werden gestolen, was een op de vier een Toyota Aygo, blijkt uit politiecijfers. Kleine autootjes zijn blijkbaar in trek want van de Peugeot 107 en 108 verdwenen er ook nog eens vijf stuks in die periode.

Fabrikant

De Toyota Aygo, Peugeot 107 en 108 en Citroën C1 zijn samen ontwikkeld en door dezelfde fabrikant en rollen van de band in dezelfde fabriek in Tsjechië.  Van de Citroën-versie zijn geen diefstallen bekend sinds september. Dieven stelen auto’s om ze elders een tweede leven met een nieuwe identiteit te geven of om ze te strippen voor onderdelen.

Meerzicht

De dieven sloegen de laatste maanden opvallend vaak toe in de wijk Meerzicht. Daar verdwenen in september vijf Toyota Aygo’s en drie Peugeots 107 of 108. Een verklaring waarom deze wijk zo in trek is of waarom dieven het zo vaak op Aygo’s hebben voorzien heeft de politie niet. Een woordvoerder verwijst naar het Landelijk Informatiecentrum Voertuigencriminaliteit (LIV) in Veendam waar adviseur André Bouwman aan AD vertelt dat in de landelijke cijfers ook de Aygo opvallend vaak voorkomt.

Kentekenplaat

Vorig jaar stond de Aygo op plaats 8 van de meest verkochte auto’s, op de voet gevolgd door de Peugeot 108. In Zoetermeer staan volgens de RDW 1.230 Aygo’s geregistreerd, de stad telt ruim 55.000 auto’s. Een populaire auto onder autobezitters én dieven dus. Politie Zoetermeer waarschuwt Aygo-bezitters de kentekenplaat goed vast te zetten, zodat de dief niet snel de kentekens kan omwisselen.

Lees ook:

Politiebureau Zoetermeer

Aantal misdrijven in Zoetermeer is toegenomen

Woninginbraak, openlijk geweld, bedreiging, fraude, mishandeling, straatroof: het zijn allemaal vorm...

Zoveel autobranden waren er in 2019 in Zoetermeer

Je wagen in vlammen zien opgaan is de nachtmerrie voor iedere automobilist, toch zijn er elk jaar du...

MAG DAT?! Je fiets op een brandkraan parkeren

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Meer over

112 Nieuws

adv.