Opgepast! Er worden autosturen in Oosterheem gestolen

Door Marijke Helsloot 18 maart 2019

Woon je in de Merenbuurt in Oosterheem? Let dan extra op want het lijkt of er een bende autostuur-dieven actief is die het heeft gemunt op mooie sportsturen.

Manon uit de buurt Waterzicht in Oosterheem keek raar op toen ze zondagochtend boodschappen wilde gaan doen. “We gingen met onze boodschappentassen op pad, toen we ontdekten dat het achterruitje van onze Audi ingeslagen was. Ons mooie sportstuur met airbag was verdwenen, net als twee zonnebrillen. De medewerker van het bergingsbedrijf wist ons te vertellen dat dit al de vierde melding was die ochtend. Hij is zelfs langs de geparkeerde auto’s gaan rijden om te checken of er bij meerdere auto’s was ingebroken. Dit was wel het geval.”

Veilig

Opvallend is dat de sturen voornamelijk uit de auto’s van de merken Audi, BMW en Mercedes zijn gestolen. “Onze auto’s staan geparkeerd aan een zogenaamd ‘back alley’. Een omsloten en verlichte ruimte die je veel ziet in Oosterheem. Kinderen kunnen er veilig spelen en je auto staat direct aan de achterzijde van je woning geparkeerd. Het lijkt een veilige plek maar daar hebben de inbrekers dus gewoon lak aan.”

Veiligheidsmaatregelen

Mocht je iets verdachts hebben gezien of misschien wel camerabeelden hebben van de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 maart. Deel ze dan met de politie. Ondertussen blijft het opletten geblazen. Wellicht kun je extra veiligheidsmaatregelen nemen zoals een stuurslot of een autoalarm en licht je buren in. Want zonder stuur is een beetje lastig rijden.

Lees ook:

Schietincidenten Zoetermeer

Schietincidenten bij Zoetermeerse clubs: zo zit het

Wat een geweld in het uitgaanscircuit van Zoetermeer. Al enkele maanden zijn er diverse geweldincide...
Politie Zoetermeer

Met deze camera’s langs de weg houdt de politie criminelen uit de stad

Sinds vorig jaar heeft de Zoetermeerse politie de beschikking over een een camera die kentekens van ...
Autobranden Zoetermeer

Jeetje! Het aantal autobranden in Zoetermeer is vorig jaar bijna verdubbeld

Het aantal autobranden in Nederland en in Zoetermeer is nog nooit zo hoog geweest als in 2018. De br...

Meer over

112 Nieuws

adv.