Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Open Monumentendag 2019: dit is er te doen

Door Froukje Buursema 4 september 2019

Er zijn zóveel gebouwen in Zoetermeer die bijzonder zijn en waar je eigenlijk nooit een kijkje kunt nemen. Maar Open Monumentendag is de uitzondering op de regel. In het weekend van 14 en 15 september gaan heel wat deuren voor je open. Dit is er te doen in Zoetermeer.

Dit jaar zijn er weer een aantal kerken geopend waar je binnen kan lopen. Andere bijzondere gebouwen die meedoen zijn speelboerderij Het Buitenbeest, Sportkoepel de Olympus, molen De Hoop en de Sara Lydiahoeve (waar restaurant Hudson in zit). In de Dorpsstraat speelt een fanfare en in het pand van het Historisch Genootschap is de expostie ‘Plezier in Zoetermeer’ te bezichtigen.

Je kan meedoen aan een rondwandeling met een stadsgids door het Wilhelminapark en over de onlangs gerestaureerde begraafplaats van de Nicolaaskerk. De Open Monumentendag wordt zaterdag om 11 uur geopend door wethouder Robin Paalvast in de perenboomgaard van de Hof van Seghwaert aan de Zegwaartseweg. Hij onthult daar een informatiebord over de boomgaard.

Programma Open Monumentendag 2019 Zoetermeer

Op deze kaart  vind je een overzicht van alle monumenten die meedoen aan de Open Monumentendag in Zoetermeer. De meeste monumenten zijn in het weekend geopend tussen 11.00 en 16.00 uur. Niet alle monumenten zijn even goed toegankelijk voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers. Per adres vind je gedetailleerde informatie, ook over afwijkende toegangstijden.

Geuzendiner Zoetermeer

Eten met je handen: geef je op voor het Geuzendiner

Het is niet helemaal de bedoeling dat je met je handen eet maar ja, hoe deden ze het anders in de Mi...

Schoffelen en onkruid wieden: zo werkten we vroeger in de schooltuin

Nou ja! Onze oude vertrouwde Sprinter rijdt gewoon nog rond en hier kun je ‘m tegenkomen

 

Meer over

Doen Nieuws

adv.