Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ook in Zoetermeer: Deze aangescherpte coronamaatregelen gelden in de regio Haaglanden

Door Marijke Helsloot 19 september 2020

Onder meer in Zoetermeer, onderdeel van de regio Haaglanden, raken steeds meer mensen besmet met het coronavirus. Tijdens de laatste persconferentie vrijdagavond 18 september heeft een bezorgde premier Rutte aangekondigd dat er nieuwe maatregelen worden genomen in zes veiligheidsregio’s, waaronder Haaglanden. Onze regio is van code geel naar rood gegaan. Met de nieuwe maatregelen zouden minder mensen besmet kunnen raken.

Bezorgd

Eerder was al uitgelekt dat één van de maatregelen de sluitingstijd van de horeca is. Om 00.00 uur gaat de muziek uit en mag er niemand meer naar binnen, om 01.00 uur moet iedereen echt weg zijn.  In de persconferentie gaf een bezorgde premier Mark Rutte aan dat het noodzaak is om nu nog bij te sturen, voordat nóg verdere maatregelen nodig zijn. Winkels en horeca zouden anders nog meer merken van de consequenties. Ook gaf hij aan dat er weer druk op de zorg ontstaat. Daarom is het enorm belangrijk om de basisregels rondom corona te volgen.

Groepen

Een andere regel is dat er maximaal 50 personen bij elkaar mogen komen, dat was eerst nog 100. Dit geldt voor zowel binnen als buiten. Er zijn een paar uitzonderingen: scholen, uitvaarten, demonstraties en religieuze bijeenkomsten.

Daarnaast vertelde de premier tijdens de persconferentie dat snotterige kinderen tot 12 jaar wel naar school mogen. Zij hoeven niet getest te worden bij milde klachten.

Haaglanden

Naast de aangescherpte maatregelen gelden er voor de veiligheidsregio Haaglanden aanvullende regels:

  • Kwetsbare groepen worden extra beschermd bij overheidslocaties zoals bibliotheken en zwembaden. Er zal gewerkt worden met afgesproken tijden. Organisaties en bedrijven worden gevraagd hieraan mee te werken.
  • Meer communicatie richting jongeren en studenten omdat er in deze doelgroepen steeds meer besmettingen voorkomen. Ook worden ze uitgenodigd mee te denken hoe de regels beter nageleefd kunnen worden.
  • De handhaving wordt geïntensiveerd met gerichte controles bij horecagelegenheden, feestzalen, sportaccommodaties en studentensociëteiten. Als de regels worden overtreden na een waarschuwing, volgt sluiting voor twee weken. Als de regels bij herhaling worden overtreden, volgt sluiting voor een maand. Als de maatregelen daarna nog een keer genegeerd worden, volgt sluiting voor de duur van drie maanden.

Feestcafé gesloten

Feestcafé Spetters in het Stadshart heeft besloten vrijwillig besloten de deuren te sluiten in afwachting van de versoepeling van de coronamaatregelen. “We hebben deze beslissing moeten nemen gezien het feit dat de coronabesmettingen in de regio Haaglanden in rap tempo toenemen. De volksgezondheid staat immers voorop”, zo zegt de directie van Spetters. “Bij voldoende versoepeling van de maatregelen openen wij direct weer voor al onze bezoekers, want Spetters is een veilige en schone horecagelegenheid.” Café Spetters blijft overigens wel beschikbaar voor bijeenkomsten op aanvraag.

____________________________

Drive in bioscoop Zoetermeer

5 x leuke, Zoetermeerse uit-tips voor komend weekend en daarna

Ook al gaan de grote evenementen in Zoetermeer voorlopig niet plaatsvinden toch worden er een boel l...

Genomineerd voor Website van het Jaar: 5 redenen om op indebuurt te stemmen

Wat een eer: indebuurt is genomineerd voor Website van het Jaar in de categorie ‘nieuws’. Jij kan zo...
Michel Bezuijen

Onze nieuwe burgemeester is getrouwd en klaar met zijn functie in Rijswijk

Grote veranderingen in het leven van Michel Bezuijen. Allereerst start hij vanaf 1 oktober met zijn ...
Werken in Zoetermeer

Yes! 7 x de leukste vacatures van deze week

Op zoek naar een (bij)baan in de mooiste stad van Nederland? We helpen je op weg en zetten 7 leuke v...
Winkelcentrum Seghwaert Zoetermeer

Gratis pizza, snoep en meer toffe, Zoetermeerse aanbiedingen

Als er geld te besparen valt, zijn wij er als de kippen bij. Daarom hebben we de allerbeste aanbiedi...

 

Meer over

Corona Nieuws

adv.