Oh no! Intertoys is nu definitief failliet

Door Marijke Helsloot 21 februari 2019

Eerder schreven we al dat speelgoedwinkel Intertoys in zwaar weer zit. En nu is het dan daadwerkelijk zo: Intertoys is failliet verklaard. 

Ontslagen

Op de website van het AD lezen we dat het voor de ruim 3.000 werknemers van Intertoys een zwarte dag is: voor hen is ontslag aangevraagd. De winkels blijven voorlopig wel gewoon open: tot die tijd blijft het personeel aan het werk. Er wordt druk gekeken naar de mogelijkheden voor een doorstart.

Moordende concurrentie

Volgens Roland Armbruster, CEO van Intertoys, staat ook een marktleider in speelgoed zoals Intertoys onder de ‘huidige marktomstandigheden’ voortdurend onder druk. Door de felle concurrentie van winkels zoals Action en Kruidvat zag Intertoys hun verkopen in tien jaar tijd halveren. Helaas kunnen we dus binnenkort niet meer speelgoed shoppen in die gezellige gele winkels.

Cadeaukaarten verzilveren

Voor wie nog cadeaukaarten van Intertoys thuis heeft liggen: je kunt ze tot en met zondag 24 februari inleveren. Jammer voor de medewerkers van Intertoys dat ze het deze laatste dagen nog eens extra druk krijgen, maar de cadeaukaarten niet meer gebruiken zou heel zonde zijn.


Meer over Intertoys Stadshart ontdekken?

Intertoys Stadshart cadeauwinkels

Nu open09:30 - 18:00

Amsterdamstraat 59, Zoetermeer

Bekijk meer:cadeauwinkels

Meer over Intertoys Oosterheem ontdekken?

Intertoys Oosterheem speelgoedwinkels

Nu open09:00 - 18:00

Florence Nightingalelaan 281, Zoetermeer

Bekijk meer:speelgoedwinkels

adv.