Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Glenda kookt authentiek Surinaams: ‘De tosti hete kip is een hit’

Door Marijke Helsloot 11 november 2020

Glenda van Duivenvoorde verhuisde twee jaar geleden terug van Suriname naar ‘haar’ stad Zoetermeer en besloot voor zichzelf te beginnen. Samen met haar dochtertje kwamen ze zonder bezittingen naar Nederland en bouwde ze met de nodige hulp haar eigen eetzaak Toespijs op. En fijn voor ons, want binnenkort opent ze de deuren van haar Surinaams eethuis in winkelcentrum Meerzicht. Want die pittige kiptosti, waarbij iedereen de vingers aflikt, willen wij natuurlijk ook proeven.

Koken is altijd de passie van Glenda geweest. “Lekker eten is zo belangrijk”, legt Glenda uit. “In mijn zaak moeten mensen zich welkom voelen. Ik wil ze graag leren kennen en dat, als ze binnenkomen, ik precies weet wat iemand graag eet of drinkt. Ik kook authentiek Surinaams. Pindasoep, mijn favoriete rijstgerecht moksi alesi met gebakken kandra tiki, verse sappen met passievrucht en gember en Surinaamse cake en koeken; bij Toespijs kun je gewoon heel lekker eten.”

Kantine

Na haar terugkomst in Zoetermeer sloot Glenda zich aan bij de Broedplaats, een Zoetermeerse coöperatie waar startende ondernemers werken met behoud van uitkering. “Ik mocht in de kantine van leerwerkbedrijf DSW gaan werken. Daar runde ik het restaurant waar ik de lekkerste Surinaamse gerechten serveerde. De tosti hete kip was een grote hit! Daarnaast organiseerde ik barbecues, het liep hartstikke goed. Met de hulp van de Broedplaats ben ik doorgegroeid tot zelfstandig ondernemer. In winkelcentrum Meerzicht zag ik een casco pand. Ik moest alles zelf regelen, van elektriciteit tot de wateraansluiting en alle benodigde materialen.”

Passie

De coronacrisis helpt niet mee in het opzetten van een nieuwe horecazaak. Maar Glenda heeft vaker voor hete vuren gestaan en laat zich niet uit het veld slaan. “Als het je passie is, knal je gewoon door. Ook in moeilijke tijden. In mijn nieuwe zaak Toespijs maak ik alles zelf en wil ik de mensen verwennen. Bij speciale wensen maak ik het klaar. Ook gasten die voorkeur hebben voor vegan gerechten zijn bij mij aan het juiste adres. En uiteraard staat de tosti hete kip ook op de kaart.”

Surinaams eethuis Toespijs opent de deuren op 1 december.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

En tussen het klussen door word er ook gewerkt. Tjauw Min met extra kip fasjon, mix groente en pittige Cayenne kip 💃🏾💃🏾💃🏾

Een bericht gedeeld door Toespijs FeelGoodFood (@toespijsfeelgoodfood) op


Meer over Toespijs ontdekken?

Toespijs surinaamse restaurants

Geopend10:00 - 18:00

Middelwaard 24, Zoetermeer

Bekijk meer:surinaamse restaurants

_________________________________

Meer lekker eten:

Sinterklaas Zoetermeer

Sinterklaas vieren in Zoetermeer: deze lekkernijen worden bij je thuis bezorgd

Zaterdag 14 november is de intocht van Sinterklaas om 12.00 uur op NPO 3 te zien. Pakjesboot 12 zal ...
New York Pizza Zoetermeer

Alles op een rij: deze horecazaken bezorgen en verzorgen afhaal- en to go-maaltijden

Laten we de Zoetermeerse horeca helpen door af en toe een maaltijd te bestellen om te laten bezorgen...
Luxsar zoetermeer

In Sarina’s nieuwe lunchroom haal je lekkere broodjes en goddelijke chocoladeaardbeien

Sarina Farida Oemar vond een pand aan de Willem Dreeslaan in Oosterheem en maakte daar een gezellige...

Op deze plekken in het Stadshart koop je een warme snack

Lagere temperaturen, een flinke regenbui en een fris windje. Niets lekkerder dan tijdens het shoppen...
  • Wil jij een 'Nieuw in Zoetermeer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zoetermeer.

adv.