Er komen nieuwe woningen aan de Delftsewallen en jij kunt erover mee nadenken

Door Marijke Helsloot 16 januari 2019

Aan de Delftsewallen in het Oude Dorp komen in 2020 een aantal leuke nieuwbouwwoningen. De kringloopwinkel wordt gesloopt en op het voormalig terrein van een gasfabriek worden de huizen en een appartementencomplex gebouwd. Vanwege deze bijzondere plek willen de projectontwikkelaar en de gemeente Zoetermeerders mee laten denken in de nieuwbouwplannen.

Delftsewallen Zoetermeer
Voorlopig ontwerp Delftsewallen

Op het terrein van de huidige kringloopwinkel en het braakliggende stuk daarachter zullen begin 2020 de bouwwerkzaamheden starten. Er komen 4 vrijstaande woningen, twee 2-onder-een-kap en een kleinschalig appartementengebouw met 6 appartementen en een penthouse. Voor een appartement betaal je tussen de 4 en 8 ton, voor de villa’s en twee-onder-een-kappers tussen de 6 en 9 ton.

Jouw ideeën

De architectuur is in grote lijnen bekend. Maar de gemeente en de ontwikkelaar wil dat de buurtbewoners en andere geïnteresseerden meedenken aan de herontwikkeling van dit gebied. Vorig jaar zijn er al wat bijeenkomsten geweest en donderdag 17 januari kun je opnieuw informatie inwinnen en je mening delen tijden de samenspraakavond. Alle opmerkingen en ideeën worden ingezameld en die neemt de gemeente mee in het besluit tijdens het raadsbesluit. Als alles volgens planning loopt, start de bouw begin 2020 en kunnen de huizen hopelijk na een jaar bouwtijd opgeleverd worden.

Meld je aan

De Samenspraakavond Delftsewallen vindt plaats op donderdag 17 januari van 19.00 tot 20.30 uur. Locatie: Restaurant Smaak en Vermaak aan de Dorpsstraat 35. Aangeraden wordt om je vooraf aan te melden.


Meer over Smaak en Vermaak ontdekken?

Smaak en Vermaak restaurants en horeca

Nu gesloten17:30 - 22:00

Dorpsstraat 35, Zoetermeer

Bekijk meer:restaurants en horeca
Maalderij Zoetermeer

Deze twee nieuwbouwwoningen komen er naast Molen De Hoop

Naast Molen De Hoop, aan de Eerste Stationsstraat, in het oude Dorp staat al enige tijd een leegstaa...
LUX70 Zoetermeer

Wow! Kantoorpand in centrum verandert in woontoren met 120 huur- en koopappartementen

We kunnen niet zeggen dat de gemeente Zoetermeer er niks aan doet om meer woonruimte te creëren voor...
Stadskwartier Palenstein Zoetermeer

Zo komt het nieuwe wijk- en winkelcentrum Stadskwartier Palenstein eruit te zien

De komende jaren zul je de wijk Palenstein niet meer herkennen want deze, een van de oudste wijken v...
  • Wil jij een 'Nieuw in Zoetermeer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zoetermeer.

adv.