Hiep hoi! Op deze dag opent het buitenzwembad en zo ziet het er uit

Buitenzwembad Zoetermeer
Buitenbad van Sweet Lake Wellness. Foto: indebuurt Zoetermeer

Goed nieuws! Op zaterdag 18 juli kunnen we weer zwemmen in het buitenbad! Waar zóveel Zoetermeerders op hebben gewacht, gaat nu gebeuren. In verschillende tijdvakken kun je drie momenten op de dag een duik nemen in één van de drie buitenbaden op het terrein van het voormalig Keerpunt. We gingen een kijkje nemen om te zien hoe dat er uit ziet en hoe het precies werkt tijdens de coronacrisis.

De zomer kan nu echt beginnen want we kunnen weer buiten zwemmen. Op het terrein langs de Van der Hagenstraat, waar vroeger buitenbad Het Keerpunt was, wordt hard gebouwd aan een nieuw wellnesscomplex; Sweet Lake Wellness. Een groot nieuwbouwproject waarbij gestart is met het bouwen van drie buitenbaden. En van die baden mogen we deze zomer en volgend jaar zomer acht weken gebruikmaken. Fijn!

Drie baden

De drie nieuwe baden zijn naast het bouwterrein hogerop gelegen. De grootste van de drie is het ronde fonteinbad. Op de foto zie je nog geen fontein want die moet nog geplaatst worden. In de grote ronde bak is in drie dagen tijd water gepompt om de boel te testen. Door de turquoise kleur lijkt het op een subtropisch paradijs wat uitnodigt tot zwemmen. Chloor moet er nog toegevoegd worden aan het badwater zodat de zeegroene kleur verandert in blauw. Ook leuk!

Het tegenover liggende zwembad heeft een trap richting het water. Hier kun je wat baantjes trekken en aan de kant zitten. Fijn om af te koelen en wat aan beweging te doen. Aan de andere zijde is een spiegelbad dat geschikt is voor kleine kinderen. Hier kunnen ze pootje baden onder toezicht van (groot) ouders of verzorgenden.

Het artikel gaat verder onder de foto’s

Voorzieningen

Bij binnenkomst passeer je eerst de ligweide waar je best je handdoekje kunt neerleggen. Aangezien je vanwege de coronamaatregelen maximaal twee uur kunt blijven, zal je waarschijnlijk alleen in het water te vinden zijn of aan de waterkant om toezicht te houden. Er zijn chemische toiletten geplaatst en je kunt bij de entree wat te drinken kopen, zwembandjes en opblaasbare ballen. Douches zijn er niet dus na het zwemmen douche je thuis. Een lekker ijsje of een frietje zit er waarschijnlijk niet in. Wellicht komt er nog een snackkar op het parkeerterrein langs de Van der Hagenstraat. Je eigen meegebrachte eten en drinken mag je wel mee naar binnen nemen. Personeel houdt toezicht en is er voor vragen.

Entree

De locatie is voornamelijk één groot bouwterrein waar de werkzaamheden gewoon blijven plaatsvinden, behalve tijdens de bouwvakantie. Het zwembad is omringd met hekken. De entree van de bouwplaats aan de Van der Hagenstraat is alleen open voor bouwpersoneel. Bezoekers aan het zwembad maken gebruik van de entree aan de zijkant van het parkeerterrein bij Dutch Water Dreams. Als adres kun je Van der Hagenstraat 3 aanhouden. Er zijn veel parkeerplaatsen en je fiets kun je er makkelijk kwijt. Via het hek kom je binnen en zie je gelijk de ligweide. Even omhoog lopen en je ziet de drie baden voor je liggen. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Coronamaatregelen

Vanwege het coronavirus gelden er diverse regels om besmetting te voorkomen. Uiteraard moeten we allemaal anderhalve meter afstand houden. Op het terrein geldt dit zowel op de ligweide, bij de zwembaden en daarbuiten. Met pijlen wordt een route aangegeven. Er mogen per tijdvak maximaal 100 bezoekers komen. Na elk bezoek is er een uur de tijd om het terrein te reinigen voordat de volgende groep met 100 personen toegelaten kan worden. Als er minder dan 100 personen zijn, wordt er geen tijdvak aangehouden en kun je dus langer blijven.

Maximaal

De organisatie laat elke dag maximaal 100 personen binnen in verband met het coronavirus. Een toegangskaartje à 10 euro per persoon koop je bij de entree.

We wensen je veel zwemplezier!

______________________________________________________________________________________________

Lees ook:

 • Wil jij een 'Nieuw in Zoetermeer' alert ontvangen?
  Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zoetermeer.

Meer in deze categorie

Nieuw in Zoetermeer

Ga naar “Erwin opent een pop-up kunstwinkel: ‘Ik bedacht een recept voor een coating die je nergens ziet’”

Erwin opent een pop-up kunstwinkel: ‘Ik bedacht een recept voor een coating die je nergens ziet’

Infinity Zoetermeer
Ga naar “Deze tijdelijke kledingwinkel is geopend in het Stadshart”

Deze tijdelijke kledingwinkel is geopend in het Stadshart

SHEIN Zoetermeer
Ga naar “Op deze dag opent de pinautomatenwinkel in het Stadshart”

Op deze dag opent de pinautomatenwinkel in het Stadshart

Geldmaat Zoetermeer

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50”

Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “AH Boerenkool van € 2 voor € 0,99”

AH Boerenkool van € 2 voor € 0,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Happy Socks van € 7,98 voor € 3,99”

Happy Socks van € 7,98 voor € 3,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Gastvrouw / gastheer Worrel en Jetten Zoetermeer”

Gastvrouw / gastheer Worrel en Jetten Zoetermeer

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Kaarsjesavond”

Kaarsjesavond

 • 13 december 2022
Kerst ZoetermeerKerst Zoetermeer
Ga naar “LIVE at the Lake”

LIVE at the Lake

 • Van 18 aug t/m 19 aug
LIVE at the Lake 2023LIVE at the Lake 2023
Ga naar “Vuurwerkshow oud en nieuw”

Vuurwerkshow oud en nieuw

 • 31 december 2022
vuurwerkshow zoetermeer
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023
Gluren bij de Buren Zoetermeer
Ga naar “Vlooienmarkt”

Vlooienmarkt

 • 29 januari 2023