Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hiep hoi! Op deze dag opent het buitenzwembad en zo ziet het er uit

Door Marijke Helsloot 30 juni 2020

Goed nieuws! Op zaterdag 18 juli kunnen we weer zwemmen in het buitenbad! Waar zóveel Zoetermeerders op hebben gewacht, gaat nu gebeuren. In verschillende tijdvakken kun je drie momenten op de dag een duik nemen in één van de drie buitenbaden op het terrein van het voormalig Keerpunt. We gingen een kijkje nemen om te zien hoe dat er uit ziet en hoe het precies werkt tijdens de coronacrisis.

De zomer kan nu echt beginnen want we kunnen weer buiten zwemmen. Op het terrein langs de Van der Hagenstraat, waar vroeger buitenbad Het Keerpunt was, wordt hard gebouwd aan een nieuw wellnesscomplex; Sweet Lake Wellness. Een groot nieuwbouwproject waarbij gestart is met het bouwen van drie buitenbaden. En van die baden mogen we deze zomer en volgend jaar zomer acht weken gebruikmaken. Fijn!

Drie baden

De drie nieuwe baden zijn naast het bouwterrein hogerop gelegen. De grootste van de drie is het ronde fonteinbad. Op de foto zie je nog geen fontein want die moet nog geplaatst worden. In de grote ronde bak is in drie dagen tijd water gepompt om de boel te testen. Door de turquoise kleur lijkt het op een subtropisch paradijs wat uitnodigt tot zwemmen. Chloor moet er nog toegevoegd worden aan het badwater zodat de zeegroene kleur verandert in blauw. Ook leuk!

Het tegenover liggende zwembad heeft een trap richting het water. Hier kun je wat baantjes trekken en aan de kant zitten. Fijn om af te koelen en wat aan beweging te doen. Aan de andere zijde is een spiegelbad dat geschikt is voor kleine kinderen. Hier kunnen ze pootje baden onder toezicht van (groot) ouders of verzorgenden.

Het artikel gaat verder onder de foto’s

Het fonteinbad, het buitenbad, het spiegelbad, de ligweide en de entree. Foto's: indebuurt Zoetermeer

Voorzieningen

Bij binnenkomst passeer je eerst de ligweide waar je best je handdoekje kunt neerleggen. Aangezien je vanwege de coronamaatregelen maximaal twee uur kunt blijven, zal je waarschijnlijk alleen in het water te vinden zijn of aan de waterkant om toezicht te houden. Er zijn chemische toiletten geplaatst en je kunt bij de entree wat te drinken kopen, zwembandjes en opblaasbare ballen. Douches zijn er niet dus na het zwemmen douche je thuis. Een lekker ijsje of een frietje zit er waarschijnlijk niet in. Wellicht komt er nog een snackkar op het parkeerterrein langs de Van der Hagenstraat. Je eigen meegebrachte eten en drinken mag je wel mee naar binnen nemen. Personeel houdt toezicht en is er voor vragen.

Entree

De locatie is voornamelijk één groot bouwterrein waar de werkzaamheden gewoon blijven plaatsvinden, behalve tijdens de bouwvakantie. Het zwembad is omringd met hekken. De entree van de bouwplaats aan de Van der Hagenstraat is alleen open voor bouwpersoneel. Bezoekers aan het zwembad maken gebruik van de entree aan de zijkant van het parkeerterrein bij Dutch Water Dreams. Als adres kun je Van der Hagenstraat 3 aanhouden. Er zijn veel parkeerplaatsen en je fiets kun je er makkelijk kwijt. Via het hek kom je binnen en zie je gelijk de ligweide. Even omhoog lopen en je ziet de drie baden voor je liggen.

Coronamaatregelen

Vanwege het coronavirus gelden er diverse regels om besmetting te voorkomen. Uiteraard moeten we allemaal anderhalve meter afstand houden. Op het terrein geldt dit zowel op de ligweide, bij de zwembaden en daarbuiten. Met pijlen wordt een route aangegeven. Er mogen per tijdvak maximaal 100 bezoekers komen. Na elk bezoek is er een uur de tijd om het terrein te reinigen voordat de volgende groep met 100 personen toegelaten kan worden. Als er minder dan 100 personen zijn, wordt er geen tijdvak aangehouden en kun je dus langer blijven.

Maximaal

De organisatie laat elke dag maximaal 100 personen binnen in verband met het coronavirus. Een toegangskaartje à 10 euro per persoon koop je bij de entree.

We wensen je veel zwemplezier!

______________________________________________________________________________________________

Lees ook:

Zeeman Zoetermeer

Frisse wind er doorheen! Deze winkels zijn of worden verbouwd

Het lijkt wel of de maand van de verbouwing is ingegaan. Een aantal Zoetermeerse supermarkten en win...
Snowworld Health Club

SnowWorld, sauna’s en sportscholen open: dit kunnen we weer doen na 1 juli in Zoetermeer

Vanwege de verdere versoepeling van de coronamaatregelen kunnen en mogen we vanaf 1 juli een heleboe...
Koophuizen Zoetermeer

In deze Zoetermeerse wijken slaan inbrekers het vaakst toe (2019)

Goed nieuws: het aantal woninginbraken in Zoetermeer is afgenomen! Tussen januari in mei dit jaar we...
Eikenprocessierups Zoetermeer

Kijk uit voor je huid! Eikenprocessierupsen kruipen door hitte uit bomen

Volgens de app Nature Today zijn eikenprocessierupsen hun nesten aan het verlaten om de koelte op te...
  • Wil jij een 'Nieuw in Zoetermeer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zoetermeer.

adv.