Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Met de opening van Gymworld worden wij dé gymhoofdstad van het land

Door Marijke Helsloot 11 februari 2019

In 2020 zal er een nieuwe sportlocatie in Zoetermeer geopend worden: Gymworld. De naam zegt het al: vanaf volgend jaar kunnen hier de Zoetermeerse gymclubs Pro Patria en CGV (Christelijke Gymnastiekvereniging) voortaan hun recreatieve én topsporters laten turnen. Maar er komt ook een freerunning parcours, een danszaal en een clubhuis met kantine. Met een groei naar 4.000 leden zal Zoetermeer dé gymhoofdstad van Nederland worden.

Gymworld Zoetermeer
Ontwerp Remmers Bouwgroep

Hoe de nieuwe gymhal aan de Amerikaweg komt te heten is nog niet bekend. De hal kan niet genoemd worden naar Pro Patria of CGV omdat beide turnverenigingen gaan samenwerken. Waarschijnlijk zal het nieuwe bestuur een wedstrijd gaan uitschrijven waarbij we allemaal mogen nadenken over een nieuwe naam. Het ontwerp van het gebouw is wel al bepaald. Het zal gebouwd worden in verschillende blokken en verschillende hoogten. Rond de bouwvakantie dit jaar zal waarschijnlijk de bouw beginnen. De verenigingen hopen dat Gymworld in september 2020 de deuren kan openen.

Sport voor talenten en voor de fun

De Zoetermeerse verenigingen hopen met Gymworld meer sporttalent aan te trekken, ook vanuit het buitenland. Niet alleen de sporters maar ook de trainers, die eventueel opgeleid kunnen worden tot toptrainer. Naast de topsport blijft Gymworld ook een plek voor de recreatieve sporter. Voor alle kinderen die het gewoon leuk vinden om gymnastiek of turnen te beoefenen.

Plannen

In Gymworld komt een turnzaal en een trampolinehal voor de sporters van Pro Patria en CGV. Ook komt er een freerunning-vereniging en een flexibele danszaal. Hierdoor kan deze ruimte multifunctioneel ingezet gaan worden. In de nieuwe kantine kun je een terecht voor een drankje en een hapje.

Bron: AD Zoetermeer

Meer over

Nieuws Sport

adv.