Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: Keukenpapier en servetten door de wc spoelen?

Door Marijke Helsloot 19 maart 2020

Regels zijn er genoeg, maar vaak weten we eigenlijk niet goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, mag dat? Met deze week: mag je keukenpapier en servetten door de toilet spoelen? 

Je hebt de foto’s van lege schappen in de supermarkt vast voorbij zien komen. Vooral het schap met het toiletpapier moest het ontgelden en was snel leeg. Dus wat doe je als je geen wc-papier in huis hebt? Precies, dan pak je toch een keukenrol of gezellig servetje om je billen mee af te vegen? Maar mag je die wel door de toilet spoelen?

Wc-papier

De samenstelling van toiletpapier is zo ontwikkeld dat het makkelijk en goed afbreekt na het doorspoelen. Het is dunner dan bijvoorbeeld papier van een keukenrol. wc papier lost eenvoudig op terwijl keukenpapier is gemaakt om stevig te blijven ook al wordt het nat, net als servetjes.

Loodgieter

Ook Charles van Loodgietersbedrijf Ch Smit en Zn waarschuwt daarvoor: “We zeggen al jarenlang dat je geen keukenpapier door het toilet moet spoelen. Je moet de dingen gebruiken waar ze voor zijn. Ten eerste krijg je in dit geval een schraal achterste, maar door de vezels lost het papier veel langzamer op en dat zorgt voor ophopingen en verstoppingen in de riolering.

Zeker als je riolering een beetje oud is, gaat dat erg snel. Overigens raden we ook af om de hygiënische vochtige doekjes door te spoelen, die zorgen al jaren voor ellende. Het keukenpapier is een volgende.”

Het advies is dus: niet door de toilet spoelen die keukenrol en servetten. Ook als je écht geen toiletpapier hebt. Gooi het gewoon in de vuilnisbak.

Lees ook:

Kunst Zoetermeer

Dit is de enige man die een vuurtje mag opsteken in het Stadhuis

Roken in het Stadhuis-Forum mag natuurlijk niet maar er is een man die toch stiekem een vuurtje opst...

MAG DAT?! Je fiets op een brandkraan parkeren

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
Boom kappen Zoetermeer

MAG DAT: zomaar een boom kappen in je eigen tuin

Bomen zijn super mooi en nodig in de stad, maar soms staan ze ongelofelijk in de weg of houden ze ve...

adv.