Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het stationsgebied bij de Mandelabrug krijgt een complete make-over: dit zijn de plannen

Door Marijke Helsloot 3 december 2020

Het stationsgebied rondom de Nelson Mandelabrug krijgt over een tijd een complete make-over. De plannen zijn nog niet definitief, wel heel ambitieus en groot. Over een aantal jaren herken je dit ietwat saaie gebied niet meer terug.

Met de komst van de nieuwe woonwijk De Entree krijgt ook de Mandelabrug en de naastgelegen trein- en RandstadRail-stations en bushaltes een nieuwe look. Om alles beter op elkaar aan te sluiten, zijn er behoorlijk wat aanpassingen nodig. Het hele nieuwe gebied zal zo’n 21 miljoen gaan kosten waarvan het Rijk vier miljoen bekostigt en de Metropoolregio twee miljoen. De gemeente bedenkt hoe we het overige bedrag bij elkaar kunnen krijgen.

Fietsenstalling

Allereerst zullen de verschillende bushaltes samengevoegd worden tot één busplatform. Boven de A12 en spoorlijn komt een brugdek dat verbinding maakt tussen de brug, de Afrikaweg en de Zuidweg. Nu moeten we vanaf de Boerhaavelaan helemaal omrijden om op de Afrikaweg te komen. Straks komt er een in- en uitrit om daar binnen korte tijd te komen. In een overdekte entreehal komt een fietsenstalling en daarboven op het dek een fiets- en wandelroute. Of we dan nog steeds met onze fiets de roltrap op de brug op en af moeten is nu nog niet duidelijk.

Nieuwbouw

De Afrikaweg wordt op termijn een stadsweg waar met een beperkter aantal kilometers per uur gereden mag worden. Een nieuw fietspad zorgt voor een goede verbinding tussen dit gebied en het centrum. Daarnaast worden er de komende vijftien jaar zo’n 4.500 woningen gebouwd in de Entree. Deze wijk wordt voornamelijk aantrekkelijk voor mensen die zich vervoeren per fiets, lopend of per openbaar vervoer.

_________________________________

Lees ook:

De Entree Zoetermeer

Dit zijn de kenmerken van de nieuwe stadswijk De Entree

In onze gemeente zullen de komende tien tot 15 jaar wel meer dan 10.000 nieuwe woningen gebouwd word...
Bij Foodie Zoetermeer

Leuke tent! Deze nieuwe lunchroom is geopend bij treinstation Zoetermeer

Een gewaagde stap vindt eigenaar Davy Verhoeven het wel om in deze tijd een nieuwe horecazaak te ope...
Nelson Mandelabrug

Jaloers: 7 x deze winkels willen wij ook op treinstation Zoetermeer

Het gras is altijd groener aan de overkant. Voor inwoners die regelmatig met de trein reizen is deze...

adv.