Dit is waarom je toch weer langzamer moet rijden op de A12 van Zoetermeer naar Gouda

Door Froukje Buursema 12 juni 2019

Hé, snelheidsduivel! Even opletten, want dit is belangrijk. Voor je het weet heb je namelijk een boete. Vanwege een kapotte camera mag je in de richting van Gouda weer maar 100 km per uur rijden op de A12. Waarom is dit ineens veranderd?

De spitsstrook is als gevolg van kapotte camera’s boven de weg permanent opengesteld. En als die linker rijbaan open is, mag er maar 100 km per uur gereden worden in plaats van 130 km per uur.

De camera’s gingen kapot door blikseminslag. Voor reparatie is een nieuw onderdeel nodig en de levertijd is een week, zegt Michel de Vos van Rijkswaterstaat tegen het AD. Het gaat alleen om de spitsstrook in de richting van Gouda. Op de A12 naar Zoetermeer en Den Haag verandert er niets. Tot de camera’s weer gemaakt zijn, is het dus even opletten geblazen.

Eerder ook al kapot

Sinds begin 2018 mocht je op de A12 tussen Gouda en Zoetermeer in beide richtingen niet harder dan 100 kilometer per uur rijden, omdat er toen ook al problemen waren met de camera’s langs de weg. Er moesten nieuwe kabels komen maar die hadden een flinke levertijd, aldus het AD.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.