Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De boeren protesteren weer en dit merk je ervan

Door Marijke Helsloot 15 oktober 2019

Nederlandse boeren halen morgen de trekkers weer van stal. Na de demonstratie van vorige week willen ze weer gaan demonstreren. Alleen pakken ze het nu drastischer aan. De boeren willen namelijk, vanaf woensdag 16 oktober, het Binnenhof bezetten. 

Vorige week demonstreerden Farmers Defence Force samen met de actiegroep Agractie. Deze keer is het alleen de eerste organisatie. Agractie is het namelijk niet eens met hun nieuwe aanpak.

Marc van den Over van actiegroep Farmers Defence Force laat aan het AD weten dat ze eerst langs het rijksgezondheidsinstituut RIVM in Bilthoven gaan. Want ze zijn het niet eens met hun stikstof berekeningen. Daarna rijden ze door naar Den Haag.

Verkeerschaos

Dinsdag 1 oktober was, vooral door de boeren, de drukste spits in de Nederlandse geschiedenis. Dus ook morgen kun je een flinke verkeerschaos verwachten. De boeren gaan met hun tractoren al vroeg in de ochtend op pad. Het gaat dit keer niet alleen om boeren want ook vissers en mensen uit de bouw zijn opgeroepen mee te doen.Vervolgens willen ze net zo lang op het Binnenhof blijven tot er wordt toegestemd met hun eisen.

Pak de trein

Houd vanuit Zoetermeer rekening met extra reistijd als je met de auto reist. Daarnaast zijn de weersvoorspellingen niet zo best dus door regenbuien kan de reistijd alleen maar oplopen op de snelwegen. Ook in Zoetermeer zou je oponthoud kunnen hebben. Vorige week reden er tientallen tractoren dwars door Zoetermeer dus ook in onze eigen stad komen we protesterende boeren tegen. Reis met het openbaar vervoer of blijf een dag thuis (werken).

Waarom demonstreren ze?

De boeren demonstreren omdat niet willen inkrimpen en ook eisen ze een betere vergoeding voor nertsenfokkers die over een paar jaar helemaal weg moeten zijn uit Nederland.

Lees ook:

Wegwerkzaamheden Zoetermeer

Deze wegwerkzaamheden kun je de komende maanden tegenkomen

Vanwege de aanleg van elektriciteitskabels door een groot deel van de stad zul je de komende maanden...

MAG DAT: fietsen met een paraplu in je handen?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
Stoplichten Zoetermeer

Dit is waarom deze stoplichten voor fietsers niet op groen springen

Heb je dit weleens meegemaakt? Sta je netjes met je fiets voor een rood stoplicht te wachten, spring...
Staking NS

Met de trein in 3 uur en 45 minuten naar hartje Londen, het kan!

Binnen drie uur en 45 minuten in hartje Londen zitten zonder het vliegtuig te pakken? Het kan in 202...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.