Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Balen! Zwembad Het Keerpunt gaat deze zomer niet open

Door Marijke Helsloot 2 juli 2019

Zo! Dit is balen. Het is prachtig weer, de zomervakantie komt er bijna aan en dan krijgen we het vervelende bericht dat buitenbad Het Keerpunt deze zomer dicht blijft. Sloopplannen en slecht onderhoud zijn de redenen, melden onze collega’s van AD Zoetermeer.

Deze zomer zullen we geen verkoeling kunnen zoeken in Het Keerpunt. Dat is de verwachting van de gemeente na een kort geding dat dinsdag 1 juli speelde. Die wilde hiermee voor elkaar krijgen om het zwembad acht weken open te stellen tijdens de zomervakantie.

Slecht onderhoud

In het pand van Het Keerpunt komt een nieuwe wellness-locatie. De eigenaar heeft sloopplannen en wil het bad dit jaar sluiten. De gemeente wilde met het kort geding de eigenaar juist aan de afspraak houden dat het buitenbad elke zomer acht weken lang open moet zijn. Maar bij het kort geding bleek dat dit waarschijnlijk niet zou gaan gebeuren. “De kans dat het buitenbad deze zomer open gaat, is vrij klein”, geeft een gemeentewoordvoerder toe. ,,De rechter constateerde dat het onderhoud zodanig slecht was dat het niet realistisch is om het buitenbad open te houden.” Nu blijkt dat het zwembad verwaarloosd is, is er besloten dat het zwembad niet open gaat. De gemeente heeft als doel om volgend jaar zomer weer een openluchtzwembad in Zoetermeer te hebben.

Lees ook:

Eikenprocessierups Zoetermeer

De eikenprocessierups in Zoetermeer: dit is wat je moet doen (en wat vooral niet)

Misschien heb je ze al gespot: bomen 'ingepakt' in dikke witte lagen. Als je dat ziet, weet je dat d...
Zoetermeerder van de week

Beveiliger Tim haalt de grootste vissen uit de wateren van Zoetermeer

Je hebt hem misschien wel eens gezien in zijn boot: Tim van Wijk. Al zijn hele leven woont hij in Zo...

Lifehack voor Zoetermeerders: Zo voorkom je dat er 32 kilo aan papier door je brievenbus wordt gegooid

Je kent het misschien wel. Je komt terug van een paar heerlijke weken Zuid-Frankrijk en je krijgt de...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.