Anouska van De Zoetelaar wint met haar lunchgerecht ‘Varkentje eet appel’ eerste prijs

Door Marijke Helsloot 10 januari 2019

Hoera! Het is feest bij Lunchcafé De Zoetelaar want medewerkster Anouska Hendriks heeft tijdens de horecavakbeurs Horecava de eerste prijs gewonnen met haar superlekkere broodje ‘Varkentje eet appel.’ Anouska werkt bij De Zoetelaar in de keuken en ze maakt bonbons bij Chocotoko.

Anouska Hendriks De Zoetelaar Zoetermeer
Anouska met haar broodje ‘Varkentje eet appel’

Anouska won tijdens de Horecava met haar ‘Varkentje eet appel’ deze vakwedstrijd voor mensen met een verstandelijke beperking. De vakjury was zeer te spreken over haar broodje vanwege de smaaksensatie met relatief weinig ingrediënten. ‘Varkentje eet appel’ is een knapperig broodje met gerookte rib eye, appels en gedroogde vijgen in combinatie met een smaakvolle dressing.

Ingrediënten uit de Dorpsstraat

In een grote hal vol toeschouwers en een kritische vakjury moest Anouska in 8 minuten tijd 5 van haar creaties “varkentje eet appel” maken met gegrild rozijnenbrood met gerookte varkensrib-eye, reepjes Granny Smith, in port gemarineerde vijgjes en balsamicostroop. Alle ingrediënten hiervoor komen van ondernemers in onze eigen Dorpsstraat.

Vader

Anouska Hendriks De Zoetelaar Zoetermeer
Anouska tijdens de wedstrijd

Anouska had in eerste instantie helemaal niet door dat ze had gewonnen, zo geconcentreerd was ze bezig met haar broodje. Maar nu is ze heel trots, net als haar collega’s bij De Zoetelaar van Ipse de Bruggen. “Ik kook al vanaf mijn negende jaar en ik vind het heel leuk om te doen”, vertelt de 18-jarige kok. “Mijn vader heeft mij veel geleerd in de keuken. Helaas is hij overleden maar ik had het gevoel dat hij bij mij was tijdens de wedstrijd. Omdat ik zo geconcentreerd was op mijn werk heb ik weinig meegekregen van wat er om mij heen gebeurde. Als ik iets doe, wil ik het wel goed doen.”

Op de kaart

Het broodje ‘Varkentje eet appel’ blijft voorlopig op de specialiteitenkaart van De Zoetelaar staan. Dus ga er eens lunchen en proeven waarom dit broodje nummer één is geworden.”

adv.