Koningsdag 2019 Zoetermeer: Alles over de vrijmarkt

Door Marijke Helsloot 9 april 2019

Koningsdag 2019 in Zoetermeer: een feest voor jong en oud! En dit jaar valt de verjaardag van de Koning ook nog eens op zaterdag. De vrijmarkt speelt elk jaar een belangrijke rol op deze oranje gekleurde dag. Menig Zoetermeerder heeft zijn of haar zolder, schuur en kamers opgeruimd om die tweedehandsspullen vervolgens op de kleedjesmarkt voor een prikkie te verkopen.

Aan de kleedjesmarkt tijdens Koningsdag 2019 Zoetermeer hangen wel wat regeltjes. Lees hieronder alles wat je moet weten over de vrijmarkt op zaterdag 27 april 2019.

Ben je al druk spullen aan het verzamelen voor de vrijmarkt tijdens Koningsdag 2019 Zoetermeer? Wij vinden het de leukste dag van het jaar! Iedereen is vrolijk en in gezellig oranje uitgedost. En hoe spannend is het om je eigen spullen te verkopen, een lied te zingen of ‘Ik voel me sexy als ik dans’ te spelen op je gitaar en daar een leuk zakcentje aan over te houden?

Vrijmarkt locaties

De gemeente heeft een aantal plekken in het centrum bepaald voor de vrijmarkt op Koningsdag 2019 Zoetermeer. Op de volgende locaties in het centrum van Zoetermeer kun je tussen 08.00 en 17.00 uur met je kleedje, tafel, stoelen en dozen gaan staan:

  • Marktplein, op de parkeerplaatsen en op de stoepen;
  • Dobbepad, langs het voet- en fietspad vanaf de Markt naar de Vlamingstraat;
  • Leidsewallen, op de stoepen;
  • Vlamingstraat (westelijk deel van de Dorpsstraat), op de stoep en achter de pilonnen
  • Park Palenstein, langs de voet- en fietspaden.

Houd je wel aan die plekken want in verband met de veiligheid mogen er geen spullen op fietspaden, straten en bruggetjes staan. De brandweer, politie en ambulances moeten er wel door kunnen.

Je spullen brengen

We raden je aan op tijd aanwezig te zijn op de vrijmarkt tijdens Koningsdag 2019 Zoetermeer. Niet alleen om je kleedje picobello in orde te brengen voor al die Zoetermeerders die jouw spullen komen kopen. Maar ook om de beste plek te bemachtigen.

Met de auto mag je even snel op de Markt komen om je spullen uit te laden. Daarna moet ie zo snel mogelijk weer weg. Parkeer de auto op het parkeerterrein aan de Osylaan of in een van de parkeergarages in het Stadshart. Of breng ‘m thuis en kom op de fiets terug. Aan het einde van de dag mag je je spullen weer ophalen met de auto.

Niet verkochte spullen

Je hoopt natuurlijk met lege dozen en een goed gevulde portemonnee huiswaarts te keren. Maar alle spullen die je niet kwijt bent geraakt én die je absoluut niet mee terug wilt nemen, kun je inleveren bij het milieupunt op de Dobbe. Net als je afval! Ideaal want zo kun je met een lege auto naar huis en houden we de stad lekker schoon.

Zo zit het met eten en drinken

Dat je geen wapens, verdovende middelen en porno mag verkopen, dat lijkt ons wel duidelijk. Maar dat je geen eten, drinken en alcohol mag verkopen op de vrijmarkt weet misschien niet iedereen. Dus laat je flessen Ranja en zelfgebakken koekjes maar thuis. Als er een controleur komt, ben je de sjaak.

Veel verkoopplezier!

Lees ook:

koningsdag 2019 zoetermeer

Koningsdag 2019: dit is er te doen in Zoetermeer

Voor je het weet, staat Koningsdag 2019 alweer voor de deur. Natuurlijk is er ook dit jaar weer van ...

adv.