Koningsdag 2019: dit is er te doen in Zoetermeer

Door Marijke Helsloot 22 februari 2019

Voor je het weet, staat Koningsdag 2019 alweer voor de deur. Natuurlijk is er ook dit jaar weer van alles te beleven in Zoetermeer! Het is nog even wachten totdat het feest losbarst, maar we willen je alvast informeren over alles dat ons te wachten staat tijdens het Oranjefeest van het jaar. En heel fijn: het feestje van de Koning valt mooi op zaterdag wanneer de meesten van ons vrij zijn.

Foto: indebuurt

27 april 2019 gaan we weer los met blokfluiten, oranje tompouces, vlaggetjes en koekhappen in Zoetermeer. We vieren immers Koningsdag en eigenlijk is dat nergens gezelliger dan in onze eigen stad. Jammer dus voor de Koninklijke familie, want die brengt deze dag een bezoek aan Amersfoort. Die stad moet wel heel erg zijn best doen om Koningsdag 2019 in Zoetermeer te overtreffen.

Het duurt nog even maar het programma van Koningsdag 2019 in Zoetermeer is al bekend. Zo kun je precies zien waar je naartoe kunt gaan en waar jij je kleedje met tweedehandsspullen voor op de vrijmarkt kunt uitstallen.

Dit is het programma van Koningsdag 2019 in Zoetermeer:

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Vrijmarkt

Vrijmarkt Koningsdag 2018 Zoetermeer
Vrijmarkt Koningsdag 2018 Zoetermeer

De vrijmarkt tijdens Koningsdag 2019 vindt op deze locaties plaats:

  • De parkeerplaatsen en stoepen op het Marktplein;
  • Het Marseillepad, alleen na de warenmarkt en op de stoep;
  • Langs het fiets- en voetpad van het Dobbepad (Markt – Vlamingstraat);
  • Vlamingstraat / westelijke Dorpstraat, op de stoep en achter de pilonnen;
  • Leidsewallen, alleen op de stoepen.

Bekijk hier de regels waar je op moet letten als je met je spullen op de vrijmarkt wilt staan.

Tip: wees op tijd als je de beste plek wilt hebben. De Vrijmarkt in Zoetermeer is van 08.00 tot 17.00 uur.

Pony rijden

Zoals elk jaar kun je in de Dorpsstraat terecht voor gratis ponyritjes. Dit is dus alleen bedoeld voor kleine Zoetermeerders tot 10 jaar. Grote Zoetermeerders kunnen tal van andere activiteiten doen tijdens Koningsdag 2019. De pony’s zijn van 11.00 tot 16.00 uur aanwezig.

Kinderpret

Kinderdierenfeest

Op het Nicolaasplein (tussen de Dobbe in het Stadshart en de Dorpsstraat) is er voor kinderen van 3 tot 7 jaar een kinderdierenfestijn. Naast kleine dieren kunnen de kinderen terecht voor schminken, kleuren, puzzelen, een kindertheater, luchtkussens, tractors en een treintje. Het kinderfeest is van 10.00 tot 16.00 uur.

Nog meer kinderpret

Koningsdag Zoetermeer Zoetermeerse Reddingsbrigade
Reddingsbrigade op Koningsdag

Kinderen van 8 tot 13 jaar kunnen zich op Koningsdag 2019 vermaken op het Dobbe eiland. Van 11.00 tot 16.30 uur zijn er spelletjes, een springkussen, schmink, eendjes hengelen, boottochtjes op het water, klompenrace, een levende poppenkast en ringen en ballen gooien. Om 15.00 uur is er een bellenblaasfestijn. Jammer dat het maar tot 13 jaar is, anders hadden wij ook mee gedaan ;-(.

Wie is dé Zoetermeerse prins of prinses

Kopningsdag 2019 Zoetermeer
Prinsesje Petronella. Het Klokhuis

De ouders of verzorgers van Zoetermeerse kinderen kunnen hun kinderen opgeven voor de prins- en prinsessenwedstrijd. Er wordt een modeshow georganiseerd op het Nicolaasplein (15.00 uur) en daar worden de drie mooist geklede Zoetermeerse prinsen en prinsessen gekroond. Opgeven kan hier en moet voor 23 april gebeuren.

Oranjemarkt Dorpsstraat

Saté bij Smaak en Vermaak Koningsdag 2018
Saté bij Smaak en Vermaak Koningsdag 2018

Traditioneel vindt de Oranjemarkt met meer dan 80 kramen plaats in de historische Dorpsstraat. Je vindt er kleding, mode-accessoires, sieraden, schoenen en andere lederwaren, cosmetica, speelgoed, planten en bloemen, multimedia artikelen en cadeauartikelen. Muziek en lekker eten maken het Oranjefeest compleet. De markt is van 10.00 tot 16.00 uur.

Braderie in het Stadshart

Lente Zoetermeer
Wijn op het terras

Net als in de Dorpsstraat is er ook een feestelijke Oranjebraderie van 10.00 tot 17.00 uur in het Stadshart. Ook hier zijn gezellige kramen met eten, drinken, cadeaus, kleding en andere snuisterijen aanwezig. Op de terrassen kun je tussendoor een biertje of wijntje drinken.

Alles over Koningsdag 2019

Naast al het leuks dat je hierboven al kunt lezen over de feestelijke Koningsdag 2019 in Zoetermeer, vind je binnenkort nog meer informatie. Hou daarom onze website in de gaten en je weet alles wat je weten moet om een waanzinnige Koningsdag en -nacht in Zoetermeer te hebben.

Koningsdag Zoetermeer 2019
Foto: ANP
<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.