Lichtjes in Zoetermeer: deze wandelroutes brengen je langs de mooist versierde huizen

Overal zie je de mooist versierde huizen: de een nog uitbundiger dan de ander. Zodra het donker is, kun je mooie wandelingen maken door de Zoetermeerse straten. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet. Spreek met iemand af, klets bij en vergaap je aan de duizenden lichtjes in onze stad.

Centrum

Vanaf de Markt achter het Stadshart kun je een sfeervolle wandeling maken. Op de Dobbeplas staat de grote kerstboom versierd met honderden kerstlampjes. Langs het wandelpad rond het water zie je mooi versierde appartementen en woningen, net als aan het marktplein. Loop een rondje via het Nicolaaspark richting de Vlamingstraat en zo terug naar de Dobbe. Of wandel nog iets verder voorbij de Dobbeplas en zie de mooi versierde appartementen aan de kant van Palenstein. In de straten als de Oxfordstraat en de Londenstraat kun je leuk gluren in de versierde huizen.

Mooi versierde appartementen aan de kant van Palenstein tegenover de Dobbeplas. Foto: indebuurt

Dorpsstraat

Alleen de kerstversiering in de winkelstraat is al fantastisch om te zien. Maar de bewoners hebben ook hun best gedaan om de Dorpsstraat een sfeervolle look te geven. Start bij de Oude Kerk en loop door de winkelstraat richting de Schinkelweg. Onderweg kom je knipperende lampjes, sneeuwpoppen en verschillende kleuren lampjes tegen.

Loop de Schinkelweg uit en pak een van de sfeervolle straten als de Molenstraat, de Jan Hoornstraat en de Karel Doormanlaan. Wandel richting het Wilhelminapark en zie aan de zijde van de Julianalaan mooi versierde woningen en een grote verlichte kerstboom aan de vlaggenmast. Aan de parkzijde zie je een lichtzee aan lampjes bij de appartementen.

Versierde kersthuizen in de Dorpsstraat. Foto: indebuurt Zoetermeer

Stationsstraten

Heb je wat meer de tijd en zin in een langere wandeling? Loop dan alle stationsstraten eens door. Dit zijn de Eerste, Tweede, Derde en Vierde Stationsstraat, die lopen vanaf de Dorpsstraat tot aan tuincentrum De Driesprong in Rokkeveen. Onderweg zie je bijna meer versierde woningen dan niet. Kerstbomen, sneeuwpoppen, knipperende lampjes: alles kom je tegen. Door de achterliggende straten mee te pakken, kun je je lichtjeswandeling uitbreiden.

Kersthuizen Zoetermeer

Zegwaartseweg

Een mooie, lange wandeling maak je op de Zegwaartseweg. Het is alleen maar recht toe recht aan maar onderweg word je getrakteerd op een lichtshow. Op de hoek met de Dadelgaarde branden er discolampjes langs de gevels van een rij woningen. Bij sommige woningen staan er rijk versierde kerstbomen en hertjes in de tuin. Een mooi gezicht in de schittering van het water.

Palenstein

Feestverlichting zien we overal door de wijk Palenstein. Heel veel lichtjes zien we in de appartementencomplexen zoals aan de Van Aalstlaan waar bewoners de woonkamers en balkons vrolijk hebben versierd. Je kunt de hoofdwegen pakken zoals de Osylaan, van Diestlaan, Van Aalstlaan en de Du Meelaan en een boel versierde huizen tegenkomen.

Breid je wandeling uit door de tussendoorstraten te nemen, zoals bijvoorbeeld het Van Zwietenpad. Daar heeft bewoner Julian weer flink uitgepakt door met een heleboel lichtjes, bomen en hertjes zijn gevel en voortuin te versieren.

Oosterheem

Eigenlijk maakt het niet uit waar je in Oosterheem wandelt: lichtjes zijn er overal. De woning aan het Sneekermeer spant natuurlijk de kroon. Wie kent niet dit rijkelijk versierde huis plus voortuin als je in de buurt van de Praxis rijdt. Vanuit daar kun je de hele Merenbuurt pakken en je vergapen aan de mooi versierde woningen.

Of start bij de Benthuizenstraat en wandel via de Gouderakstraat richting de woonbuurt Heemburgh door de hoofdweg over te steken. Sla het winkelcentrum met de prachtige kerstversiering niet over en loop verder naar de Eilandenbuurt of de Stromenbuurt. Pak je alle straten tussendoor mee, dan ben je heel wat uurtjes op pad.

Banenroute in Noordhove

In Noordhove ben je uren zoet als je alle banen pakt die de wijk rijk is. Of je nu kiest voor de Schansbaan, de Lijnbaan, Planbaan of Ruimtebaan: overal zijn lichtjes. Bijzonder opvallend zijn de relingen bij de voordeuren van de woningen aan het Marotplan. Bijna alle bewoners hebben die versierd wat zorgt voor een lichtjeszee in de straat en een warm welkom voor visite.

Driemanspolder

Via het Delftsewallenpad loop je langs de vrolijk versierde appartementengebouwen in Driemanspolder. Als je goed kijkt, zie je dat elk appartement er weer anders uitziet. De huizen in de straten in Driemanspolder zijn rijkelijk versierd met lichtjes, kerstbomen en andere kerstaccessoires. Maak een rondje en loop via de Clauslaan weer terug.

Meerpolder

Een lekkere wandeling kun je maken van de Leyens richting het Noord Aa gebied. Volg het lange wandelpad langs de Meerpolder en laat je verrassen door de mooie lichtjes. Enkele Meerpolderse boerderijen zijn sfeervol verlicht. Aan de andere zijde van het pad zie je de vele lampjes van rijwoningen in de Leyens.

Vaartentour

Volg de Leidsewallenwetering en zie de mooi verlichte woningen en tuinen aan beide zijden van het water. Door de tussendoor liggende straten mee te nemen, word je nog meer getrakteerd op sfeervolle verlichting. Tip: wandel eens door de Pijlkruidvaart en zie de jaarlijks brandende kerstster op het dak van een woning.

Pijlkruidvaart. Foto: Thomas van der Vaart

Kerst in Zoetermeer:

Meer in deze categorie

Kerst Zoetermeer

Ga naar “Deze Zoetermeerse straten hebben een buurtkerstboom”

Deze Zoetermeerse straten hebben een buurtkerstboom

Ga naar “Wow! Zoveel kerstkaarten ontving indebuurt voor Zoetermeerse ouderen”

Wow! Zoveel kerstkaarten ontving indebuurt voor Zoetermeerse ouderen

Kerstkaartenactie indebuurt Zoetermeer 2021
Ga naar “5 x doen met je kind tijdens de lockdown in Zoetermeer”

5 x doen met je kind tijdens de lockdown in Zoetermeer

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “From PB with love spijkerjasje € 22,99”

From PB with love spijkerjasje € 22,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Jurk** € 12,99”

Jurk** € 12,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Kinderfiets vanaf € 59,99”

Kinderfiets vanaf € 59,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Opvouwbare autozonwering € 9,99”

Opvouwbare autozonwering € 9,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Spijkerjasje € 22,99”

Spijkerjasje € 22,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Eerste autotechnicus”

Eerste autotechnicus

 • Van der Linden Auto
 • Fulltime

Topper

Ga naar “hr administratief medewerker”

hr administratief medewerker

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Woonbegeleider”

Woonbegeleider

 • Fonteynenburg
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Afdelingsmanager Keukenafdeling (38 uur) – Bouwhof”

Afdelingsmanager Keukenafdeling (38 uur) – Bouwhof

 • Bouwhof
 • Fulltime/Parttime
Bouwhof Zoetermeer
Ga naar “Meewerkend Teamleider Klantenservice”

Meewerkend Teamleider Klantenservice

 • Olympia
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Locomotion Reünie”

Locomotion Reünie

 • 24 september 2022
Locomotion Reünie 2019
Ga naar “Halloween”

Halloween

 • Stadshart
 • Van 22 okt t/m 30 okt
Halloween 2018 Zoetermeer
Ga naar “Geuzendag / Geuzenwandeling Zoetermeer”

Geuzendag / Geuzenwandeling Zoetermeer

 • 25 september 2022
Geuzenloop Zoetermeer
Ga naar “SweetLake Festival Zoetermeer”

SweetLake Festival Zoetermeer

 • 27 augustus 2022
Noord Aa Zoetermeer
Ga naar “LIVE at the Lake”

LIVE at the Lake

 • Van 19 aug t/m 20 aug