Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Niezen door hooikoorts of corona: dit adviseert het RIVM aan Zoetermeerders met klachten

Door Carin van der Meij 6 april 2020

Het zachte lenteweer is niet bij elke Zoetermeerder welkom. Door de warme temperaturen komen er veel pollen in de lucht, wat klachten oplevert bij Zoetermeerders met hooikoortsklachten. Sommige symptomen lijken alleen erg op die van het coronavirus. Wat moet je doen als je bijvoorbeeld opeens veel moeten niezen? Wij zochten het uit.

“Het lastige is, is dat een deel van de klachten – niezen en hoesten – lijken op het beginstadium van het coronavirus. Je kunt dit ook niet onderscheiden van elkaar”, vertelt RIVM-persvoorlichter Coen Berends aan indebuurt.

Advies van RIVM

Doordat de klachten lastig te onderscheiden zijn, adviseert het RIVM om bij symptomen binnen te blijven. Coen licht toe: “Moet je veel hoesten of niezen? Blijf dan thuis. Ook al weet je niet of je last hebt van hooikoorts of het coronavirus hebt. Krijg je zwaardere klachten zoals keelpijn en koorts, dan is dit geen hooikoorts en is de kans groter dat het om het coronavirus gaat.” In dat geval kun je contact opnemen met je huisarts.

Medicatie

Coen heeft ook nog een tip voor Zoetermeerders die vaker last hebben van hooikoorts. “Heb je medicatie tegen hooikoorts? Dan is het verstandig om daar nu al mee te beginnen en die goed in te nemen gedurende deze periode.”

Pollen in Zoetermeer

De zon laat komende dagen weer van zich zien, inclusief aangename temperaturen. Hierdoor zijn er veel pollen in Zoetermeer. Op de site van Weeronline kun je precies zien hoeveel pollen er in de lucht hangen, waar ze vandaan komen en wat de verwachtingen per stad zijn. Zo zien we dat in Zoetermeer de meeste pollen op dit moment afkomen van de berk. Maar van de hazelaar, wilg, iep, populier, beuk en eik ondervinden ze ook al aardig wat klachten.

Wil je weten waar de berk en andere bomen zich bevinden in onze stad? Via deze handige bomenkaart van Gemeente Zoetermeer kun je erachter komen.

Bomenkaart Zoetermeer
De berk op Bomenkaart Zoetermeer

Lees ook:

Coronacrisis Zoetermeer

10 x prachtig, stille beelden tijdens de coronacrisis in Zoetermeer

Zoetermeer in tijden van de coronacrisis: over een aantal jaar is dit een periode waarover kinderen ...
Benzinepomp Zoetermeer

Benzineprijs zelden zo laag geweest: hier in Zoetermeer tank je het goedkoopst

Zelden was het zo voordelig om te tanken: de benzineprijs is op het laagste punt sinds 2002, meldt R...
Noodopvang corona Zoetermeer

Angela en haar collega’s bieden kinderen van ouders in cruciale beroepen 24-uurs noodopvang

De coronacrisis zorgt voor rare tijden waar veel van het aanpassingsvermogen van ons wordt verwacht....

 

Meer over

Gezondheid

adv.