Nicole helpt ouderen in Zoetermeer: ‘Door ons kunnen mantelzorgers weer leuke dingen doen’

Aangeboden door Saar aan Huis

Vestigingsmanager Nicole Verduijn | Foto: Saar aan Huis

Zorgen voor een naaste, het is voor veel mensen vanzelfsprekend. Maar heb je er weleens bij stil gestaan dat 1 op de 3 mensen mantelzorger is? In Zoetermeer zijn er veel mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken, zowel mantelzorgers als hulpvragende ouderen. Vestigingsmanager Nicole Verduijn van Saar aan Huis in Zoetermeer wil daar het verschil in maken met aanvullende mantelzorg.

Saar aan Huis kun je zien als een aanvulling op thuiszorg of mantelzorg. Nicole legt het uit: “Als thuiszorg ergens niet meer aan toekomt, pakken wij het vanaf daar op en nemen taken over van mantelzorgers. Wij doen bijvoorbeeld boodschappen, we koken en vouwen de was. Maar we wandelen ook samen, maken een uitstapje of gaan mee naar de kapper of een doktersbezoek.”

Ontzorgen

Naast Saars werken er ook Brammen bij Saar aan Huis. Dit zijn mannelijke aanvullende mantelzorgers. Saars en Brammen zijn er om te ontzorgen. Daardoor heeft de cliënt een fijne dag en hebben mantelzorgers weer tijd om leuke dingen met hun partner of ouders te doen. Saar aan Huis kan in sommige gevallen (deels) vergoed worden door een aanvullende zorgverzekering of door de wet langdurige zorg voor mensen met een medische indicatie.

Thuis

Nicole is vestigingsmanager in de regio Leiden en Zoetermeer. “Ik ken alle Saars bij naam en doe persoonlijke intakes met cliënten bij hen thuis. Ook heb ik veel contact met thuiszorgorganisaties, huisartsen en casemanagers die veel te maken krijgen met cliënten met dementie. Wij worden vaak ingezet bij mensen met geheugenproblemen, zodat ze langer zelfstandig en op een prettige manier thuis kunnen blijven wonen.”

Betekenisvol

Nicole heeft een passie voor werken met ouderen in hun laatste levensfase. “Die fase is vaak best heftig, er komt veel op je af. Gezondheidsproblemen en eenzaamheid bijvoorbeeld. Ik vind het fijn dat we met dit werk van betekenis kunnen zijn voor deze mensen.”

Saars

Saar aan Huis is niet alleen betekenisvol voor de cliënten, maar ook voor de Saars zelf. “Veel Saars hebben een andere werkachtergrond en zijn op zoek naar een nuttige invulling van hun week. Met dit werk maak je de dag van een cliënt een heel stuk mooier.”

Als Saar moet je minstens twee dagdelen in de week beschikbaar zijn en bij voorkeur ervaring hebben in de (mantel)zorg. Het allerbelangrijkste is dat je zorgzaam en betrouwbaar bent. Het is een mooie bijbaan om een betekenisvolle invulling te geven aan je week.

Herinnering

Nicole moet even nadenken over wat een van de mooiste dingen is die ze heeft meegemaakt. “Dat zijn er zoveel. Maar wat ik nooit zal vergeten, is een meneer zonder kinderen die altijd bij zijn moeder in huis heeft gewoond. De eerste kerst nadat zijn moeder overleed kreeg hij een herseninfarct. Door een ingewikkelde reden was zijn bankrekening geblokkeerd. Hij was eenzaam, beperkt door zijn infarct en had geen boodschappen meer in huis.”

Nicole hielp hem met zijn bankzaken en om alles weer op de rit te krijgen. “Daarna kwam ik hem nog wel eens tegen in Voorschoten. Als hij me zag, kreeg hij tranen in zijn ogen omdat hij zo dankbaar was. Dat vergeet ik nooit meer.”

Afspraak

Nicole heeft een kantoor aan de Breestraat 24 in het centrum van Leiden. Als je interesse hebt om Saar of Bram te worden of meer wilt weten over wat Saar aan Huis in jouw situatie kan betekenen, kun je altijd een afspraak met haar maken.

Saar aan Huis

Ben jij of ken jij iemand die de hulp van een Saar kan gebruiken? Vraag dan nu aanvullende mantelzorg aan van Saar aan Huis. Ben je enthousiast geworden door het verhaal van Nicole en zou je zelf graag de handen uit de mouwen willen steken bij ouderen thuis? Meld je dan snel aan als Saar.

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Huisartsenpost in Zoetermeer: hier kun je terecht”

Huisartsenpost in Zoetermeer: hier kun je terecht

LangeLand Ziekenhuis
Ga naar “Huisarts Albertine: ‘Door deze verandering hoef ik mijn patiënten minder vaak door te verwijzen’”

Huisarts Albertine: ‘Door deze verandering hoef ik mijn patiënten minder vaak door te verwijzen’

Aangeboden door Menzis

Ga naar “Joke had jarenlang last van haar nieuwe heup: ‘Na deze operatie heb ik mijn leven terug’”

Joke had jarenlang last van haar nieuwe heup: ‘Na deze operatie heb ik mijn leven terug’

Aangeboden door Sint Maartenskliniek

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Joseph Joseph Duo keuken- hulpen van € 17,99 voor € 10,79”

Joseph Joseph Duo keuken- hulpen van € 17,99 voor € 10,79

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Kruidvat mondwater 500 ml 2 voor € 2,00”

Kruidvat mondwater 500 ml 2 voor € 2,00

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Blazer € 29,99”

Blazer € 29,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Nescafé Dolce Gusto of Starbucks koffiecups van € 5,69 voor € 3,39”

Nescafé Dolce Gusto of Starbucks koffiecups van € 5,69 voor € 3,39

 • Dirk
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “KNORR WERELDGERECHTEN, TRATTORIA OF GROENTEWRAPS 1+1 gratis”

KNORR WERELDGERECHTEN, TRATTORIA OF GROENTEWRAPS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Administratief Medewerker”

Administratief Medewerker

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “administratief medewerker logistiek en inkoop”

administratief medewerker logistiek en inkoop

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Vlooienmarkt”

Vlooienmarkt

 • 29 januari 2023
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023
Gluren bij de Buren Zoetermeer
Ga naar “LIVE at the Lake”

LIVE at the Lake

 • Van 18 aug t/m 19 aug
LIVE at the Lake 2023LIVE at the Lake 2023
Ga naar “Halloween in Zoetermeer”

Halloween in Zoetermeer

 • Van 27 okt t/m 29 okt
Ga naar “Zoetermeer Live!”

Zoetermeer Live!

 • 22 april 2023