Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Monica helpt Zoetermeerders fitter worden: ‘Je goed voelen gaat om meer dan je gewicht’

Aangeboden door Nutrition Club Zoetermeer 2 november 2020

Je energiek en fit voelen en blij zijn met je lichaam en gewicht: dat willen we allemaal wel. Maar hoe bereik je dat, zonder daarvoor dingen te doen die niet leuk en moeilijk vol te houden zijn? Volgens Monica de Graaf van Nutrition Club, aan de Dorpsstraat in Zoetermeer, schuilt het geheim in een persoonlijke aanpak. “Als je iets wil bereiken, draait het ook om de vraag waarom je dat wilt.”

Monica is mede-oprichter van Nutrition Club, dat sinds oktober 2019 bestaat. “Ik merkte dat veel mensen het lastig vinden om gezond te leven, of worstelen om lichamelijke doelen te behalen”, vertelt ze. “Dat komt omdat veel methodes lastig zijn vol te houden en niet goed aansluiten op het doel dat je wilt bereiken. Wij gaan voor een gezonde, actieve levensstijl op de lange termijn.”

Persoonlijke aanpak

“Dat doel kan van alles zijn”, zegt Monica. “Afvallen, meer spiermassa krijgen, sportieve prestaties langer volhouden, je energieker voelen. Maar wat minstens zo belangrijk is: waaróm wil je iets bereiken? Wij besteden hier veel aandacht aan. Dit begint tijdens een kennismakingsgesprek. Vervolgens stemmen we de aanpak helemaal af op jouw behoeftes of doelen.”

Nutrition Club Zoetermeer okt. 2020 05
Bij Nutrition Club Zoetermeer kun je voedzame shakes in allerlei smaken krijgen. (Beeld: © indebuurt Zoetermeer)

Bodyscan

“Een belangrijk deel van dit kennismakingsgesprek is de bodyscan”, vertelt Monica. “Dat doen we met een soort weegschaal, maar dan een heel geavanceerde. Die brengt in kaart hoe je er lichamelijk voor staat. Dat gaat verder dan alleen je lichaamsgewicht en je body mass index, waarin je lichaamsgewicht wordt afgezet tegen je lengte. Ook je vetpercentage, spiermassa en andere belangrijke waardes worden gemeten.”

Tien sessies

Na het kennismakingsgesprek kun je een strippenkaart kopen, met een tegoed van tien afspraken. Zo’n afspraak kan van alles zijn. Een kookworkshop bijvoorbeeld, waarin je lekkere, voedzame gerechten leert maken. Of een sportieve workout. We proberen je op een leuke, laagdrempelige manier bewust te maken van je eet- en beweeggewoontes. Dat werkt beter dan dat je er de zweep overheen gaat.”

Shakes

Daarbij horen ook voedzame shakes. Monica: “Wat onze shakes uniek maakt, is de toevoeging van Herbalife. Dit bevat allerlei stoffen die je lichaam nodig heeft. Van eiwitten en vezels tot mineralen en vitamines. Smaak is natuurlijk ook belangrijk; die stemmen we helemaal af op jouw wensen.”

Nutrition Club Zoetermeer okt. 2020 01
Monica maakt een shake met bosvruchtensmaak klaar. (Beeld: © indebuurt Zoetermeer)

Shake 2 Go

Wil je zo’n shake wel eens proberen? Dat kan met een shake to go. “De toevoeging van Herbalife maakt onze shakes nóg gezonder”, zegt Monica. “Natuurlijk kun je ook bij zo’n meeneemshake kiezen uit verschillende bijzondere smaken.” Wij gingen voor bosvruchten en we moeten zeggen: die smaakt naar meer!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Nutrition Club Zoetermeer. Meer over Nutrition Club Zoetermeer ontdekken?

Nutrition Club Zoetermeer

Gesloten08:00 - 10:00 |16:00 - 19:00

Dorpsstraat 115T, Zoetermeer

adv.