Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is vanaf nu verboden in Zoetermeer en zo reageren Zoetermeerders

Door Carin van der Meij 24 maart 2020

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet iedereen. Dat concludeert het kabinet tijdens de persconferentie op maandagavond 23 maart. Het gevolg: de maatregelen worden aangescherpt. Burgemeester Charlie Aptroot: ‘Strengere regels in verband met corona: niet leuk, hard nodig.”

Het kabinet roept iedereen op om weg te blijven van samenkomsten. Om alleen boodschappen te doen en om zoveel mogelijk in je eentje een frisse neus te halen wanneer nodig. Bezoek over de vloer? Liever niet, maar met maximaal drie mensen en alleen als je anderhalve meter afstand neemt. “Het doel is en blijft: het beschermen van onze ouderen en kwetsbaren en zorgen dat de ziekenhuizen niet overbelast raken”, licht Mark Rutte tijdens de persconferentie toe.

Dit is tot 1 juni verboden in Zoetermeer

  • Alle samenkomsten, evenementen en bijeenkomsten. Er is geen grens meer van het aantal personen, dus ook bijeenkomsten onder de honderd mensen zijn niet toegestaan.
  • Groepsvorming. Als blijkt dat drie of meer Zoetermeerders niet de anderhalve meter afstand houden, kunnen ze een boete krijgen. Uitzondering is er voor gezinnen en jonge kinderen die met elkaar spelen.

Burgemeester Charlie Aptroot krijgt meer bevoegdheid

Burgemeester Charlie Aptroot (en straks waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker) krijgt net als alle burgemeesters in Nederland zo snel mogelijk de bevoegdheid om forse boetes te handhaven. Voor Zoetermeerders kan zo’n boete oplopen tot zo’n €400,-. Ondernemers kunnen een prent van rond de €4.000,- krijgen als zij zich niet aan de regels houden. Burgemeester Aptroot mag ook sneller besluiten drukke locaties te sluiten.

De burgemeester schrijft op Twitter: “Winkels/markten blijven open. Eten kopen is noodzaak, maar winkels/markten moeten zich aan de regels houden: mensen minstens 1,5 meter afstand, niet teveel mensen tegelijk in winkel of op markt. Burgemeesters krijgen bevoegdheid ingrijpen. Boetes en/of winkel/kraam/markt sluiten.

De meeste Zoetermeerders begrijpen de aangescherpte maatregelen wel:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#geenwoordenmeer #welstrijdlust #coronavirus #iwillkickyourass

Een bericht gedeeld door Francesca kookt én leeft ✨ (@francescakookt) op

Lees op het AD wat er verder in de persconferentie is besproken.

 

adv.