Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit moet je weten als je deze zomer geen coronaboete wilt krijgen

Door Marijke Helsloot 9 juli 2020

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje op uit. Alleen wat mag wel en niet in deze tijden? Om een dikke prent te voorkomen, nemen we de coronaregels voor zomerse activiteiten in Zoetermeer met je door.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Terrasje pakken

Terras Zoetermeer
Wijn bij Clooney

Op een hete dag in Zoetermeer willen we natuurlijk het terras op. Kan je zomaar met een vriendengroep een drankje scoren? Per 1 juli geldt geen maximum aantal gasten meer in de horeca. Pas als je binnen meer dan 100 en buiten meer dan 250 gasten toe kan laten is reserveren en een checkgesprek verplicht.

Met je vrienden het terras op lijkt dus geen probleem. Wel kan je een boete krijgen als je je niet houdt aan de anderhalve meter afstand. In de horeca geldt de regel: houd afstand tenzij je tot één huishouden hoort of jij en je vrienden onder de 18 jaar zijn. Lees meer over de coronamaatregelen in de horeca op Koninklijke Horeca Nederland.

Dagje uit met het openbaar vervoer

RandstadRail Zoetermeer
RandstadRail Zoetermeer

Een dagje naar Den Haag of Delft, een bezoekje aan Avifauna of Blijdorp: eropuit in de omgeving van Zoetermeer is een feestje. Wil je met het openbaar vervoer op pad? Dan gelden de volgende regels: vermijd drukte, reis buiten de spits, houd anderhalve meter afstand op de stations, perrons en bij haltes en last but not least: reizigers van 13 jaar of ouder zijn verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van €95,-.

Dagje weg met de auto

Foto: Tim Gouw (via pexel.com)

Teveel gedoe? Dan kun je ook met de auto op stap. Alleen dan is weer de vraag: mag je meerijden met mensen die geen onderdeel uitmaken van jouw huishouden? Ja, dat mag. De Rijksoverheid adviseert mensen van 13 jaar of ouder wel een mondkapje te dragen als je in een auto zit met mensen uit een ander huishouden.

Concert

JJ MusicHouse
JJ MusicHouse

Wat hebben wij dit gemist zeg: een concert bezoeken. Deze zomer mag het weer – met mindere aantallen door afstand – en kun je bijvoorbeeld naar kleinschalige optredens bij JJ Music House en hopelijk op nog wat meer locaties.Ga je naar een concert? Het voelt misschien heel onnatuurlijk, maar de Rijksoverheid geeft aan dat je tijdens een concert niet mag meezingen. Ook moet je je uiteraard houden aan de anderhalve meter afstand.

Zwemmen

Buitenbad Van Tuyllpark

Op een hete zomerse dag willen we niets liever dan een plons nemen ineen van de drie nieuwe buitenbaden in het Van Tuyllpark Alleen mag dit wel? Volgens het RIVM is er geen bewijs dat het virus zich verspreidt via het water. Dat betekent dat je gewoon naar zwembaden of zwemlocaties kunt, maar ook hier moet je anderhalve meter afstand houden. Dit geldt alleen voor mensen vanaf 13 jaar. Voor zwemlocaties en zwembaden is een protocol opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier kan zwemmen.

Varen door Zoetermeer

't Geertje Zoetermeer
Bootjes bij ’t Geertje. Foto: indebuurt

Niets is fijner dan op een warme dag varen door onze stad. Zoals op de Zoetermeerse Plas, in het Westerpark en bij Boerderij ’t Geertje: heerlijk! In principe mag je in coronatijd met iedereen varen, zolang je maar anderhalve meter afstand houdt tussen de verschillende huishoudens. Wil je een sloep huren? Bespreek dan met de verhuurder de mogelijkheden.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona

adv.