Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update: in Zoetermeer blijven de cijfers stabiel en zo veel stijgen ze in onze regio

Door Marijke Helsloot 5 augustus 2020

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt landelijk verder op. Het RIVM heeft dinsdag 4 augustus nieuwe cijfers gepubliceerd: ook deze week zijn er meer Nederlanders positief getest. 

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat afgelopen week – 29 juli tot en met 4 augustus – in totaal 2.588 nieuwe besmettingen zijn bijgekomen. Dat zijn er 1.259 meer dan vorige week.

Coronabesmettingen in Zoetermeer

Dat is de landelijk situatie, wat is de status in Zoetermeer? Elke week publiceert LocalFocus de cijfers over een periode van twee weken. We zien dat in de periode 22 juli tot en met 4 augustus (17 besmettingen) bijna geen veranderingen zijn in vergelijking met de cijfers ten opzichte van twee weken daarvoor (16 besmettingen) wat dus een toename van één besmetting in Zoetermeer betekent. Het aantal ziekenhuisopnamen en overledenen in deze twee periodes staat beide op 0.

Totaliteit

LocalFocus houdt ook elke dag de totalen bij vanaf het moment van meting op 13 maart tot aan nu. In Zoetermeer kunnen we zien dat er tot en met woensdag 5 augustus 14.00 uur 53 ziekenhuisopnamen zijn geweest, 274 geregistreerde besmettingen en 14 mensen zijn overleden aan het coronavirus.

In de regio

Bekijken we de regio van Zoetermeer dan zien we opeens hele andere getallen. Vorige week berichtten we jullie al dat er een grote stijging in besmettingen te zien was in Waddinxveen, vlakbij Zoetermeer. De cijfers voor deze plaats zijn hetzelfde gebleven maar nog steeds aan de hoge kant. Het aantal coronabesmettingen staat daar nog steeds op 30 en er liggen twee mensen met het coronavirus in het ziekenhuis.

Ter vergelijking: In Den Haag is het aantal besmettingen opgelopen van 135 naar 270, in Gouda van 17 naar 51 en in Rotterdam van 401 naar 796. Dat laatste getal laat dus bijna een verdubbeling zien ten opzichte van vorige week! Denk dus goed na of je Zoetermeer uitgaat op weg naar een andere plaats. Zuid Holland is een provincie waar het aantal coronabesmettingen toeneemt.

In kaart

LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht. Bekijk hier de actuele stand van zaken per gemeente.

Persconferentie

Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven donderdagavond 6 augustus een persconferentie over de stijgende coronacijfers. Ze zoomen in op bepaalde regio’s en kondigen (indien nodig) extra regionale maatregelen aan. Houd indebuurt in de gaten voor actuele updates.

_____________________________________________________

Lees ook:

Mondkapje Zoetermeer

Burgemeesters beslissen zelf over mondkapjes: dit gebeurt er in Zoetermeer

Burgemeesters mogen zelf aan de slag met het wel of niet verplichten van mondkapjes op bijvoorbeeld ...
Gebarentolk Nettie Blok Zoetermeer

Gebarentolk Nettie: ‘Het gebaar voor hamsteren deed mijn collega Irma heel goed’

Als gebarentolk kom je op bijzondere locaties en gelegenheden. Tolk Nettie Blok uit Zoetermeer oefen...
Stach en Pitti Kasteel op Slot

Tijdens lockdown maken moeder en zoon interactieve escaperoom: ‘We hadden veel lol’

De ene dag ben je ZZp-er en ontwikkel je lesmaterialen voor kinderen, het andere moment zit je thuis...
Vijverpop Zoetermeer

Met dit veilige muziekfestival komen we de zomer wel door

Culinair Zoetermeer, Vijverpop en Rasta Plas. Allemaal toffe evenementen die dit jaar niet door kunn...

Meer over

Corona Nieuws

adv.