Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aanscherping van de horecaregels; dit moet je weten als je uit eten wilt in Zoetermeer

Door Marijke Helsloot 6 augustus 2020

We moeten ons aan meer regels gaan houden als we naar een terras, restaurant of kroeg willen. Eerdere versoepelingen voor horecagelegenheden worden teruggedraaid. Dat heeft het kabinet tijdens de persconferentie van donderdag 6 augustus aangekondigd. Dit betekent het voor je bezoek aan de horeca in Zoetermeer. 

“In de horeca verslapt de naleving van de basisregels. We draaien daarom een eerdere versoepeling terug”, vertelt premier Mark Rutte tijdens de ingelaste persconferentie.

Extra regels in horeca

Wat betekent dit? De premier stelt ons gerust: mensen kunnen nog steeds uit eten of naar het terras. Echter komen er voor zowel binnen als buiten extra regels:

  • Iedereen blijft zitten op zijn plek;
  • reserveren kan van tevoren of voor de deur;
  • het checkgesprek om te vragen naar gezondheidsklachten moet worden nageleefd;
  • aan bezoekers wordt gevraagd om hun naam en contactgegevens in te vullen bij de horecazaak die zij bezoeken. “Zodat we mensen snel op kunnen sporen als het nodig is, in verband met contactonderzoek”, licht de premier toe.

Ook kunnen burgemeesters besluiten de openingstijden van nachtwinkels en horeca in te perken tot 0.00 uur ’s nachts. “Als de cijfers daar aanleiding toe geven kunnen we dat oprekken naar landelijk niveau”, aldus Rutte.

Twee weken dicht vanwege besmetting

Dat is nog niet alles. Horeca, musea en pretparken kunnen dichtgaan als de GGD vaststelt dat er op die locatie meerdere besmettingen hebben plaatsgevonden. De locatie kan voor maximaal twee weken dichtgaan. 

Dit vinden ondernemers in Zoetermeer

We hebben contact opgenomen met Jamie-Lee Van Kleef-van der Spek, eigenaresse van Brasserie Plein 23 aan het Stadhuisplein. Uiteraard heeft zij de persconferentie van de premier gevolgd en ze is al gestart met aanpassingen. “Vanaf nu gaan we nóg beter op de hygiëne letten en ik ga nieuwe posters ophangen, bijvoorbeeld over wat je moet doen als je moet hoesten.”

Vóór de nieuwe aanpassingen van vanavond vroeg Jamie-Lee niet altijd contactgegevens van haar gasten. “Onze bezoekers stelden daar niet altijd prijs op”, legt zij uit. “Maar dat gaan we vanaf nu weer wel doen. Alleen op die manier kunnen we onze bezoekers achterhalen voor eventueel contactonderzoek. We willen weer maximaal drie personen aan een tafel plaatsen en de 1,5 meter afstand beter in de gaten houden. Grote groepen willen we niet in onze zaak en iedereen moet bij binnenkomst de handen desinfecteren. Mensen moeten voornamelijk aan tafel blijven zitten dus we gaan aan de tafels afrekenen. Ik merk dat veel mensen steeds minder hun best doen maar alleen met elkaar kunnen we het voor elkaar krijgen.”

_____________________________________________

Lees ook:

Corona Zoetermeer

Corona-update: in Zoetermeer blijven de cijfers stabiel en zo veel stijgen ze in onze regio

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt landelijk verder op. Het RIVM heeft dinsdag 4 aug...
Piltaes Zoetermeer

Dit is de weersvoorspelling voor de maand augustus in Sweet Lake City

“Het ziet er redelijk uit”, zo vat Weeronline-meteoroloog Matthijs van der Linden de weersverwachtin...
Poffertjestuin Zoetermeer

Zo veel?! Deze nieuwe zaken zijn er in juli allemaal bijgekomen in Zoetermeer

Coronacrisis of niet, het lijkt alsof ondernemend Zoetermeer er weer zin in heeft. In de maand juli ...
Diefstal fietsen Zoetermeer

Meer diefstallen van e-bikes in Zoetermeer en dit kun je doen volgens de politie

Er is een verschuiving in het type fiets dat vaker gekozen wordt door dieven: e-bikes. In plaats van...

adv.