Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update RIVM: Een lichte stijging in het aantal besmettingen in een week tijd

Door Marijke Helsloot 2 december 2020

Het RIVM heeft een nieuw rapport uitgebracht met de meest recente coronacijfers. Daaruit blijkt dat in Zoetermeer 577 mensen positief zijn getest op het coronavirus. De cijfers gaan over de periode 18 november tot en met 1 december.

Coronabesmettingen in Zoetermeer

We hebben de cijfers op een rij gezet van een week geleden en van afgelopen week. Vorige week waren er 289 nieuwe coronabesmettingen bijgekomen in Zoetermeer. Afgelopen week waren dat 331 besmettingen. Een lichte stijging dus in onze stad. Hopelijk zien we binnenkort een dalende lijn vanwege de mondkapjesplicht. Sinds 18 november zijn er zes nieuwe overlijdensgevallen door het coronavirus gemeld in Zoetermeer.

In de omgeving

Op de kaart van het RIVM zien we dat het aantal besmettingen per 100.000 inwoners in Zoetermeer een stuk lager ligt dan in omringende gemeenten. De gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven en Zoeterwoude laten een donkeroranje kleur zien. Dit betekent dat het aantal besmettingen per 100.000 inwoners een stuk hoger ligt dan in oranje- en geelkleurige plaatsen. Zo hebben er in Bodegraven 633 van de 100.000 inwoners corona. In Zoetermeer zijn dat er 460. Opvallend laag is de gemeente Den Haag, die al maanden ver boven Zoetermeer uitstijgt in het aantal besmettingen. Daar zijn 282 per 100.000 Hagenaars gemeld met een coronabesmetting. Al deze cijfers gaan over de afgelopen twee weken.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Zoetermeer vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen in totaal bekend zijn bij de GGD vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De cijfers zijn afkomstig van het RIVM en worden geregistreerd door de GGD. Omdat het melden van sterfte- en ziekenhuisopnames bij de GGD niet verplicht is, kan het zijn dat deze cijfers niet volledig zijn.

Ben je benieuwd naar cijfers van heel Nederland? Lees hier meer over op het AD.

______________________________

Lees ook:

Kerstbomen Zoetermeer

Gezellig! Op deze plekken in Zoetermeer koop je een kerstboom

Al heel wat Zoetermeerse huishoudens hebben een kerstboom in de woonkamer of in de tuin staan. Het l...
Oosterheem Zoetermeer

Gluren bij de buren: deze 10 huizen tot 3 ton koop je in de omgeving van Zoetermeer

Natúúrlijk koop je liever een woonhuis in Zoetermeer maar zo makkelijk is het niet een passende woni...
DIY projecten kerst

Doe het lekker zelf: 4 x DIY kerstprojecten die je thuis maakt

Je kunt natuurlijk naar een tuincentrum of een winkel gaan voor je kerstdecoratie, maar het zelf mak...
Kringloop Koning Zoetermeer

Deze kringloopwinkel gaat sluiten en heeft nu opheffingsuitverkoop

Kringloop Koning Zoetermeer aan de Delftsewallen gaat sluiten. Tenzij er een nieuwe ondernemer gevon...

adv.