Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wist je niet! Zoetermeer heeft een eigen Suske en Wiske-stripboek

Door Marijke Helsloot 23 juni 2019

Zoetermeer heeft een rijke historie en regelmatig lichten we wat bijzondere momenten uit. Deze keer het speciale Suske en Wiske-stripboek over Zoetermeer dat de gemeente in 2004 uitbracht om de stad te promoten en Zoetermeerse jongeren te bereiken. De bekende stripfiguren doen in het verhaal bekende plekken in de stad aan. De interesse voor De Razende Rentmeester bleek enorm groot.

Via de lezers van de Haagsche Courant werd gezocht naar een passende titel voor het verhaal. De vraag van de krant leverde een groot aantal titels op zoals ‘Het Zoetwatermeer’, ‘De sprekende sprinter’, ‘Het Zoetermeerse Zoethout’ en ‘De klikkende kliko’s’. Uiteindelijk is gekozen voor de titel De Razende Rentmeester.

Razende Rentmeester

Het stripboek van Suske en Wiske van Willy Vandersteen gaat over een rentmeester die in de 16de eeuw vanuit kasteel Palenstein in Zoetermeer de lokale bevolking onder de duim hield. Hij ontsnapte in het verhaal in 2004 uit een kist waarin hij na een opstand was opgesloten. Om hem terug in de kist te krijgen, begint een zoektocht door Zoetermeer via het Stadshart, Snowworld en ijsbaan Silverdome.

Suske en Wiske en de Razende Rentmeester
Jerom en Lambik rennen in de Razende Rentmeester over de Nelson Mandela-brug

The stroppy steward

Naast het avontuur is er toentertijd een speciaal kort verhaal gemaakt van 16 pagina’s met informatie over de stad Zoetermeer en geplaatst in het album. Naast de oplage van 20.000 exemplaren is er een Engelse versie (The stroppy steward) verschenen in een oplage van 2.000 stuks.

Tweedehands

Nieuw is het album Suske en Wiske De Razende Rentmeester al jaren niet meer te verkrijgen. Tweedehands kun je het stripboek van Suske en Wiske over Zoetermeer nog wel vinden. Op BOL vind je een exemplaar waarvoor je zomaar 90 euro kunt neertellen. Maar wellicht is er een medebewoner die het stripboek nog ergens in de kast heeft liggen dat jij zomaar voor niks mag hebben!

Lees ook:

Paviljoen Zoetermeer

Dit was vroeger hét wegrestaurant van Zoetermeer

Tegenwoordig hebben we wegrestaurant Knorrestein langs de A12. In vroegere tijden was er ook al een ...
Prins Claus Zoetermeer

Kijk mee met deze beelden van toen Prins Claus Zoetermeer bezocht

Na 1962 moest het dorp Zoetermeer met 10.000 inwoners uitgroeien tot een stad met maar liefst 100.00...
Amphion Zoetermeer

Kijk mee met deze beelden van stappende Zoetermeerders in Amphion

Ging jij vroeger uit in Amphion? In de kleinste én gezelligste discotheek kwam je heel Zoetermeer te...

adv.