Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Herkenbaar! Dit waren jullie eerste bijbaantjes in Zoetermeer

Door Marijke Helsloot 9 augustus 2020

Onlangs plaatsten we een oproep waarin we vroegen naar jullie eerste bijbaantjes. We kregen reacties binnen van Zoetermeerders die leuke herinneringen hebben aan hun eerste baantje in onze stad. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Wie weet herken je een oud-collega of deel je dezelfde herinneringen in jouw tijd bij Albert Heijn, de Konmar, een bar of winkel in het Stadshart. Lees snel verder.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Konmar

Konmar Zoetermeer
Konmar. Foto: A.J. Leepel / Historisch Genootschap Oud Soetermeer

Supermarkt Konmar opende in het Stadshart en wij hadden er op eens een megasuper bij. Veel Zoetermeerders hebben daar met veel plezier gewerkt; op de broodafdeling, achter de kassa of als vakkenvuller.

José Bruijn werkte er achter de kassa. “Ik was 17 jaar, dat was een super leuke tijd 33 jaar geleden.”Marius werkte op de groenteafdeling; “een geweldige tijd.”

Kranten en folders bezorgen

Krant Zoetermeer
Foto: HGOS

Wie is er niet om 05.00 uur z’n bed uitgesprongen om de krant te bezorgen? Of heeft er met loodzware fietstassen foldertjes rondgebracht?

Zo vertelt Thomas Kievit dat hij krantenbezorger was; “Ik dacht bij Streekblad Zoetermeer. Maar dat is 17 jaar geleden of zo, dus heel goed herinneren doe ik het niet 😂😂” Shannon Den Haring heeft foldertjes gelopen in het Dorp en heeft daarna bij Kroonpart in de Dorpsstraat gewerkt. 😍

Danielle Druif-Lleinhans bezorgde de Postiljon en “hoe heette dat andere krantje, Dorps Journaal geloof ik. Denk 26 jaar geleden of zo.” Mark van Wasbeek bezorgde folders in de wijk Driemanspolder

In een winkel

Dierenwinkel Zoetermeer
Foto: HGOS

Achter de kassa, de voorraad bijvullen, advies geven en klanten te woord staan. Werken in een winkel is niet alleen verkopen maar ook een sociale aangelegenheid.

Zo werkte Dimphy Hazebroek bij dierenwinkel Jan van Harte in de Dorpsstraat. Simone Krowinkel bij Gamma en Sabine Somers bij het oude Kinorama.

In de supermarkt

Spar supermarkt Zoetermeer
Foto: HGOS

Werken op de brood-, vlees- of kaasafdeling, vakkenvullen en afrekenen. Veel Zoetermeerders hadden hun eerste bijbaantje bij Albert Heijn, Digros of Spar. Femke Schouten werkte op broodafdeling van Albert heijn in de Leyens. “Ik was 16.” Karen Deckers-Bouma was vakkenvuller bij Albert Heijn en later zat zij achter de kassa in een noodgebouw aan de Osylaan. 48 jaar geleden 🙈; “Anja, weet je nog? Jij stond bij de vleeswaren!”

Bij V&D

V&D Zoetermeer
V&D Zoetermeer. Foto: HGOS

Warenhuis Vroom & Dreesmann zorgde voor veel werkgelegenheid in onze stad. Op koopavond en op zaterdag werkten er veelal weekendhulpen en dus mensen die daar begonnen aan hun eerste bijbaantje. Zo ook Ilona Hengeveld die bij V&D in de Passage op diverse afdelingen heeft gestaan.😀

In de horeca

Grande Motte Zoetermeer
Grande Motte. Foto: HGOS

Koffie rondbrengen, volle borden met saté, achter de bar of als afwashulp. Werken in de horeca verdiende niet zoveel maar met de nodige fooi had je weer een mooi extraatje.

Marcel de Vrije was hulpkok bij het vroegere Restaurant Paviljoen Zoetermeer, toen nog tegenover Nutricia. Jolanda Hermus werkte in de keuken van bejaardenhuis De Morgenster en Tommy Oudega heeft leuke herinneringen aan zijn baantje bij Domino’s Pizza.

Dit bericht delen met je vrienden of familie? Dat kan onder meer via Facebook.

__________________________________________

Lees ook:

Branden Zoetermeer

7 x foto’s van Zoetermeerse branden waar we het vroeger over hadden

Branden zijn indrukwekkend, gevaarlijk, vernietigend, verdrietig, verwoestend en tegelijkertijd prac...
Dutch Water Dreams Zoetermeer

Dit is waar de naam Van Tuyllpark vandaan komt

Het Van Tuyllpark is bij veel Zoetermeerders bekend als sportpark met verschillende sportvereniginge...

Weet je nog? 4 x ketens die vroeger een vestiging in Zoetermeer hadden

We hebben in Zoetermeer veel leuke winkels, maar ook aardig wat ketens. In de loop der jaren hebben ...
Te land ter zee en in de lucht Zoetermeer

9x oude beelden van ‘Te land, ter zee en in de lucht’ in Zoetermeer

In zelf gebouwde auto's, boten en vliegtuigen deden Zoetermeerders in 2007 mee aan het populaire tel...

 

 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.