Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie: wat betekent de ‘code N8’ op de fietspaden?

Door Marijke Helsloot 11 augustus 2018

Speurneuzen en detectives in Zoetermeer attentie, attentie! Als jullie goed opgelet hebben, moeten jullie een keer de ‘code N8’ op de fietspaden en op de wanden van een paar fietstunnels tegengekomen zijn. Weten jullie al wat deze mysterieuze letter- en cijfercombinatie betekent? Wij wel!

Nachtnet Fiets Zoetermeer
Foto: gemeente Zoetermeer

N8 wijst op de aanduiding Nachtnet Fiets dat bedacht is door de gemeente Zoetermeer. Om ons ’s nachts en in het donker veilig door de stad te laten fietsen. De hoofd-fietspaden zijn bewegwijzerd en over de gehele route is extra verlichting aangebracht. Ze liggen op routes in het zicht van woningen en/of andere weggebruikers. Het netwerk verbindt scholen, winkelcentra, sportvoorzieningen en uitgaansgelegenheden met woonwijken.

App en kaart

Hoe handig! Download de speciaal ontwikkelde app en je weet precies waar het Nachtnet ligt. Op een digitale kaart kun je op de app en op de website zien dat N8 door heel Zoetermeer loopt. Volg de route en je weet zeker dat je niet door het donker naar huis hoeft.

Heb jij een mysterie?

Heb jij iets raars in Zoetermeer gezien of wil je met ons een leuk weetje delen? Dan horen wij dat graag en dan lossen we het mysterie op of delen we jouw kennis.

 

 

Meer over

Mysteries

adv.