Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Is het een meteoriet of een UFO? Dit vloog er boven de wijk Seghwaert (VIDEO)

Door Marijke Helsloot 28 november 2020

Op vrijdag 20 november  vroeg in de ochtend ontdekte Nurhayat Tarcan iets vreemds in de lucht. Boven de wijk Seghwaert zag hij een vliegend object met vlammen aan de achterzijde, hoog in de lucht. Hij maakte een filmpje en vraagt onze redactie of wij weten wat het was. We nemen contact op met Werkgroep Meteoren en laten de video zien aan Joost Hartman. “Die dag waren er meer bijzondere waarnemingen in Nederland.”

Op diezelfde vrijdag 20 november werd in Nederland een spectaculaire vuurbol waargenomen. Honderden Nederlanders deden een melding over hun waarneming en ze maakten films en foto’s. Het bijzondere aan deze zogenaamde meteoroïde was dat hij niet alleen supersnel was maar ook dat hij heel lang te zien was. Het zou dus heel goed kunnen dat Nurhayat deze vuurbol boven Zoetermeer heeft gezien.

Opkomende zon

Joost bekijkt de videobeelden van Nurhayat en ziet vrijwel direct wat het vliegende object was. “Wellicht een beetje teleurstellend”, legt hij uit, “maar dit object is geen vliegende schotel, meteoriet of vallende ster. Het gaat om een vliegtuig dat vanwege bijzondere omstandigheden er anders lijkt uit te zien. Je kijkt tegen de kont van het vliegtuig aan met de verbrandingsgassen aan de achterzijde. Op straat is het nog donker maar de zon is op de hoogte van het vliegtuig al opgekomen. Zonnestralen verlichten het toestel, de lucht en de uitlaatgassen. Daarnaast is de temperatuur op die hoogte erg laag. In die combinatie zie je vanaf de grond de vlammen erachter terwijl het vliegtuig van je af vliegt. Het beeld is hierdoor verdraaid waardoor je niet goed ziet wat het nu precies is.”

Dus helaas Nurhayat, geen aliens, vuurbollen of andere bijzondere verschijnselen boven jouw wijk. Maar houd vooral je ogen en oren goed open want wij zijn dol op Zoetermeerse mysteries.

_________________________________

Nog meer mysteries:

Ruud van Bochoven Zoetermeer

Spooky of niet? Dit is het ‘zoevende’ geluid dat je hoort bij het oorlogsmonument (VIDEO)

Dagelijks maken we vanaf ons redactieadres een lunchwandeling door het Wilhelminapark. Elke keer als...
Centrum West Zoetermeer

Dit is waarom busplatform I op Centrum West niet bestaat

Kijk omhoog, achter je, om het hoekje of met je snufferd er bovenop. Als je je ogen en oren openzet,...
Oude Kerk Zoetermeer

Mysterie: dit betekenen de bol, het kruis en de haan in het topje van Zoetermeerse kerktorens

Heb je weleens goed naar de Oude Kerk gekeken? Helemaal op het topje kun je drie symbolen bovenop el...
Palen met vleermuiskasten

Mysterie! Dit is waarom deze palen langs het Buytenpark staan

Tijdens een blokje om langs de Meerpolder stuitten we opeens op een paar houten palen met een soort ...

 

 

Meer over

Mysteries Video

adv.