Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom dit bankje met de namen Annet en Wim in het Buytenpark staat

Door Marijke Helsloot 7 september 2019

Mocht je voor een wandeling of hardlooprondje in het Buytenpark zijn, dan is je misschien dit bankje weleens opgevallen. Je vindt het bovenop een heuvel en als je erop plaatsneemt, heb je achter je SnowWorld en voor je weids uitzicht. Aan het bankje is een tekstplaat bevestigd met de voornamen Annet en Wim. Vraag je je af wie dat zijn en waarom dit bankje er staat? Lees dan snel verder.

Wim Bakker en Annet de Jong waren een Zoetermeers echtpaar dat op 17 juli 2014 omkwam tijdens de rampvlucht MH17 boven Oekraïne. Beiden waren actieve stadsgenoten die op veel plekken in de stad te vinden waren. De gemeente besloot in 2015 een bankje ter nagedachtenis aan de twee te plaatsen in het Buytenpark: een favoriete plek van allebei.

Drie kinderen

Annet de Jong was meer dan twintig jaar werkzaam voor de gemeente Zoetermeer, waar zij zich bezig hield met milieueducatie voor schoolkinderen. Haar man Wim was voormalig voorzitter van de PvdA in Zoetermeer. Daarnaast was het echtpaar actief op het gebied van sport en natuur. Ze woonden samen met hun drie kinderen Jorn, Suze Ann en Rolf in onze stad.

Leef in het nu

Bankje in het Buytenpark
Bankje in het Buytenpark

Op 6 juni 2015 hebben de kinderen van Annet en Wim samen met een klein gezelschap en burgemeester Aptroot het metalen bankje onthuld. Er hangt een plaat tegen de rugleuning met de volgende tekst:

‘Praat niet altijd over morgen, je weet niet eens wat de dag van vandaag je zal brengen.’

Als je in het Buytenpark bent en je ziet het bankje staan: ga er even een moment zitten en geniet van het uitzicht en het besef dat jij nog wel op deze plek aanwezig mag zijn.

Lees ook:

Berg ijs in Balijbos

Griezels! Dit is waarom er een mysterieuze berg ijs in het Balijbos lag

Tot grote verbazing van wandelaars én boswachter Lieke Verhoeven lag er vorige week een grote berg i...
Viaduct Zoetermeer

Kijk nou! Deze viaducten zijn aan het vervellen

Dat is even gek opkijken als je op het fietspad rijdt onder de Wallendreef en Aziëweg door. Net voor...
Nummerblokken Buytenwegh

Dit is waarom die grote kubussen met nummers in Buytenwegh liggen

Zijn je die grote rode, gele, groene en blauwe kubussen met een zwart cijfer weleens opgevallen in d...

adv.