Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom er cijfers op de fietspaden staan

Door Marijke Helsloot 30 november 2019

Zoetermeerse mysteries: wij zijn er dol op! Want waar is het voetorgel van het sprinterstation gebleven en wat is dat groene huisje aan het water langs de A12? De meeste mysterieuze zaken vinden we zelf maar vaak genoeg krijgen we prangende vragen van onze lezers. Heb jij een mysterie dat je graag opgelost ziet? Mail ons dan en wij zoeken het uit.

Zoetermeer is een fietsstad vol met de leukste routes door de stad, de polders en natuurgebieden. Maar zijn je die cijfers op de paden weleens opgevallen? Wij vroegen ons af waarom die meestal wit gekleurde nummers daar staan. Zijn ze als geheugensteuntje voor iets van iemand? Of zijn het coordinatoren van een bepaalde plek? Wij gingen achter het antwoord aan.

Voor onze zoektocht vroegen we ons af wie er veel verstand heeft van (fiets)paden in Zoetermeer. We kwamen uit bij wegatletiekvereniging Road Runners. Hun trainers en clubleden én andere sportievelingen maken immers veelvuldig gebruik van de paden voor een lekkere hardlooptraining. Met ons mysterie kregen we inderdaad hier ons antwoord.

Op de fietspaden zet de hardloopvereniging of andere sportclub de afstanden die ze lopen. Meestal wordt elke 100 meter aangegeven op het pad. Zo staat bijvoorbeeld het cijfer 69 voor 6,9 kilometer. En als er een hardlooptraining wordt gegeven van bijvoorbeeld 5x 1.200 meter lopen, dan weet je precies waar je bent door de cijfers.

Lees ook:

Nachtnet Fiets Zoetermeer

Mysterie: wat betekent de ‘code N8’ op de fietspaden?

Speurneuzen en detectives in Zoetermeer attentie, attentie! Als jullie goed opgelet hebben, moeten j...
De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen Zoetermeer

Dit is waarom deze tempel aan de Osylaan staat en zo ziet het er van binnen uit

Voor leden van de Kerk van Jezus Christus is het een heilige plek. Voor niet-leden en de gemiddelde ...
Kunst Zoetermeer

Hé! Wat doet die bedelketting daar boven de Dorpsstraat

Zien we het nu goed of niet? Terwijl je nietsvermoedend en al shoppend door de Zoetermeerse Dorpsstr...

Meer over

Mysteries

adv.