Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn de 5 overeenkomsten tussen Salt Lake City en Sweet Lake City

Door Marijke Helsloot 10 november 2019

Sweet Lake City, misschien wel de meest gebruikte bijnaam van onze stad, is natuurlijk een leuke parodie op de Amerikaanse stad Salt Lake City. Maar als we de twee steden eens naast elkaar leggen, blijkt dat er toch wel overeenkomsten zijn behalve alleen de naam. Lees hieronder welke overeenkomsten dat zijn.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Zout versus zoet

De Bonneville-zoutvlakte is een zoutvlakte dat in het noordwesten van Utah in de Verenigde Staten ligt. De vlakte is ontstaan doordat het zoute Lake Bonneville opdroogde. Het is de grootste zoutvlakte in de Great Salt Lake Desert, die zich uitstrekt tussen Salt Lake City en de grens met Nevada.

In Zoetermeer hebben we alleen maar zoet water, zoals de Zoetermeerse Plas waaraan het Noord Aa strand. Lekker om in te zwemmen bij warme dagen!

Nelson Mandelabrug vs Eagle Gate

Nelson Mandelabrug Zoetermeer
Nelson Mandelabrug Zoetermeer. Foto: Jacques Zorgman, AD

Net zo’n mooie boog en een boegbeeld voor de stad. Het historische monument de Eagle Gate in Salt Lake City lijkt niet heel erg op onze Nelson Mandelabrug. Maar toch, ze hebben allebei een boogvorm en is veel gefotografeerd.

Bier

Bierproeverij Zoetermeer
Zoetermeers Pinas Bier

In Salt Lake City zijn ontzettend veel bierbrouwerijen te vinden. Je kunt er zelfs bier-tours doen om kennis te maken met de lokaal gebrouwde dranken. Maar in Zoetermeer hebben we ook een aantal bierbrouwerijen. Denk aan Pinas, De Lange Lijs en Geusz. Qua speciaalbieren doen wij helemaal niet onder ten opzichte van onze Amerikaanse broer.

Mooie natuur en zonsondergang

Zonsondergang Noord Aa
Foto: Almon Brouwer

Ok, Salt Lake City ligt in een iets ander natuurgebied dan onze stad maar wij hebben ook prachtige parken, bos en water. Denk aan de Noord Aa, het Balijbos en het Bentwoud waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Mormonentempel

De stad Salt Lake City is nauw verbonden aan de mormonen-gemeenschap. In die stad vind je de Salt Lake Temple. Het is de grootste en bekendste tempel die gebouwd is en beheerd wordt door de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. De kerk is gelegen op het Temple Square in het centrum van Salt Lake City.

In Zoetermeer hebben we net zo’n tempel, die aan de Osylaan. Veel mormonen vanuit Europa komen naar de tempel in Zoetermeer. Een opvallende overeenkomst dus tussen beide steden!

Salt Lake Temple
De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen

Lees ook:

Gevangenis Zoetermeer

9x toffe ideeën die je met de gevangenis van Zoetermeer kunt doen

De Zoetermeerse gevangenis is dicht. Zowel Zoetermeerders als de politiek hebben verschillende ideeë...
Graffiti Zoetermeer

Graffiti in Zoetermeer: dit zijn de tofste beelden

Onze gastfotograaf Tom de Rooij heeft een eigen fotostudio en maakt geregeld de prachtigste foto's i...
Groetbord Zoetermeer

Op deze plekken komen alleen maar vrolijke Zoetermeerders

'Goedemorgen!', 'Hallo, buurman', een vriendelijk knikje, een vrolijk liedje of een zwaaiende hand. ...

 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.