Deze vlogger sluipt het verlaten Dutch Water Dreams binnen en filmt deze bizarre dingen

Door Marijke Helsloot 14 april 2019

Marc (21) is Urban Explorer. Hij bezoekt verlaten gebouwen om daar te filmen en foto’s te maken van wat hij daar aantreft. Wildwaterbaan Dutch Water Dreams in Zoetermeer staat er al sinds 2015 verlaten bij. Hij sloop de locatie binnen om daar het voormalige restaurant, de leegstaande wildwaterbaan, de keuken en kantine van binnen te bekijken. Wat hij daar allemaal aantrof, heeft hij gefilmd. Kijk mee met deze toffe maar ook bizarre beelden.

Dutch Water Dreams
Leegstaande wildwaterbaan

Marc filmt namens UrbexNL verlaten panden zoals hotels, gevangenissen, scholen en huizen in Nederland. Hele inboedels zijn vaak intact gebleven. Wat ooit levendige plekken waren, zijn veranderd in troosteloze maar ook fascinerende plekken. Marc zet alles vast op beeld en plaatst elke vrijdag om 17.00 uur een nieuwe video op zijn YouTube kanaal.

Verboden terrein

Voor een nieuwe video besloot Marc het terrein van Dutch Water Dreams te filmen. Verboden terrein en beveiligd met camera’s maar Marc en zijn collega wisten toch ongezien binnen te komen. En wat ze daar aantreffen is echt wel bizar. Hij loopt sowieso langs de gehele route van de leegstaande wildwaterbaan waar hij tekst en uitleg geeft over de machines, stootbanden en stroomversnellingen zoals dat vroeger werkte. Langs de baan vindt hij een zwemvest, peddels en andere spullen. Marc: “Ik besloot om een kijkje te gaan nemen bij de wildwaterbaan om te zien hoe het terrein er nu bij ligt. Echt bizar om dingen aan te treffen op een verlaten locatie. Iets wat je totaal niet verwacht als het al ruim 4 jaar leeg staat.”

Kapot glas

In de film zien we dat het voormalig restaurant er nog  staat en bij aankomst zien we dat een groot deel van de ramen ingegooid zijn. Bij binnenkomst zien we picknicktafels, stapels borden, nieuwe en gebruikte glazen, kapot glas en een menukaart. In de keuken lijkt het alsof het personeel opeens is gestopt met werken en zomaar de boel achter heeft gelaten.

Wisselbekers

Klimmend over hekken weet Marc de opslagruimte, de kantine en de technische ruimte te bereiken. Daar komt hij kluisjes tegen, helmen, wasmachines en, heel grappig, 3 wisselbekers voor het NK Flowboarden.

Bekijk hier de toffe video van vlogger Marc tijdens zijn illegale bezoek aan Dutch Water Dreams. Kijk en huiver:

Lees ook:

Willem-Alexanderplantsoen

Dit zijn de 11 mooiste beelden van het nieuw aangelegde Willem-Alexanderplantsoen

De bewoners rondom de Dunantstraat, Clauslaan en Van Leeuwenhoeklaan en leerlingen van omliggende sc...
Zoetermeer

Toeristentrekkers! Om deze bezienswaardigheden kom je naar Zoetermeer

Dat Zoetermeer veelzijdig is en er genoeg leuke dingen te doen zijn, weten wij állang! Mensen van bu...
Nieuwbouw Zoetermeer

Gaaf! Dit kaartje laat precies zien hoe oud jouw straat of huis is

Woon je in een mooi, historisch pand of juist in een nieuwbouwwijk? Of heb je geen flauw idee in wel...

adv.