Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 7 dingen mag je echt niet zeggen over Zoetermeer

Door Marijke Helsloot 1 december 2019

“Zoetermeer?! Daar wil je toch niet dood gevonden worden?” Wel potjandommekes nog aan toe! Als we tegen mensen buiten de stad zeggen dat we uit Zoetermeer komen en dit als reactie krijgen, levert dat meestal behoorlijk wat weerstand op. Want we zijn maar wát trots op onze mooie stad, dus sommige dingen mag je gewoon écht niet zeggen over Zoetermeer.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

‘Zoetermeer is toch een slaapstad’

Het klopt dat jaren geleden Zoetermeer dé stad was om te gaan wonen en in Den Haag te werken. Veel bewoners hebben op die manier een leuke, betaalbare woning in de Randstad kunnen vinden want die waren er gewoonweg niet in Den Haag.

Maar dat wij, bij wijze van, de hele dag alleen maar liggen te slapen als we niet aan het werk zijn, hahahaha!, nee dus. Want, in Zoetermeer zijn de leukste banen te vinden en hebben we die andere steden helemaal niet meer nodig om aan het werk te zijn.

En daarnaast is er in onze vrije tijd zoveel te beleven in onze stad dat we aan slapen niet eens meer toekomen…

‘Er is niks te beleven in Zoetermeer’

Moet jij eens opletten! Elke vrijdag plaatsen wij weekendtips in Zoetermeer, en het zijn er elke keer zoveel dat het bijna niet bij te houden is. Naast grote evenementen als Culinair Zoetermeer, het Bevrijdingsfestival en Halloween zijn er elk weekend kleinschalige uitjes die onmogelijk allemaal te bezoeken zijn.

Daarnaast zijn er een aantal vaste locaties waar je elke dag een leuk uitje kunt beleven. Denk aan SnowWorld, Ayers Rock en Dekker Zoetermeer waar je de skihelling kunt afsjezen, kunt abseilen, bowlen, een Escape Room kunt boeken en raadsels kunt oplossen.

‘Zoetermeer is een lelijke nieuwbouw-stad’

Dorpsstraat 95 Zoetermeer
Dorpsstraat

Ahum, mogen wij ieder erop wijzen dat Zoetermeer tientallen jaren geleden begonnen is als een dorp met huizen en gebouwen die nu als monumentale panden dienen? Voornamelijk in het oude Dorp, aan de Voorweg, de Broekwegwetering en de Zegwaartseweg vind je fraaie bouwwerken terug waarlangs historische stadswandelingen plaatsvinden.

Daarnaast vind er elk jaar tijdens de Dag van de Architectuur een mooie tour plaats langs bijzondere architectuur die onze stad rijk is.

‘De Mandelabrug is de lelijkste plek van Nederland’

Nelson Mandelabrug Zoetermeer
Nelson Mandelabrug Zoetermeer. Foto: Jacques Zorgman, AD

De Nelson Mandelabrug is in 2012 uitgeroepen tot één van de lelijkste plekken in Nederland. En daar snappen wij dus niks van.

Ten eerste is de brug superhandig. Je steekt zo de A12 over en je bereikt zo de wijk Rokkeveen aan de ene kant en Driemanspolder aan de andere kant, om zo binnen korte tijd naar het Stadshart te fietsen.

Ten tweede bestaat de Nelson Mandelabrug uit de Zoetermeerse kleuren blauw en geel en daar zijn we stiekem gewoon heel erg trots op. De glazen wanden maken de brug toegankelijk, open en veilig. De Mandelabrug staat als afbeelding op een T-shirt van Vans. Dus er lopen mensen op deze aardbol rond met onze brug op hun shirt.

Eigenlijk zien we de Nelson Mandelabrug gewoon als onze lokale trots: een echte Arc de Triomphe!

‘Zoetermeer is net een (saai) dorp’

Plaatsnamenbord Zoetermeer
Plaatsnamenbord Zoetermeer

Goed, wij zeggen ook vaak zat dat Zoetermeer net een dorp is, maar we zijn gewoon een grote stad met bijna 125.000 inwoners.

Op een verjaardag kun je mooi opscheppen over Zoetermeer want we zijn toevallig wel de derde stad van Zuid-Holland, na Den Haag en Rotterdam.

‘In Zoetermeer zijn helemaal geen leuke restaurants’

Goedkoop uit eten in Zoetermeer
Horeca in Zoetermeer

Uuuuuh, onder welke steen heb jij gelegen? We vullen potdikkie deze site met alléén maar nieuwe horecazaken in Zoetermeer. Het hele jaar zijn er horecazaken die komen, en oké, ook af en toe gaan. En geloof ons: er is veel, héél veel om over te schrijven.

Dus wil je uit eten in Zoetermeer? Door de grote hoeveelheid restaurants, koffiebars en café’s zal kiezen nog lastig worden.

‘Er komt niks goeds uit Zoetermeer’

Romee Strijd Zoetermeer
Romee Strijd. Foto: ANP

Misschien treden wij als Zoetermeerders niet zo op de voorgrond maar ondertussen gooien we hoge ogen op de catwalk, op het sportveld, op televisie en op het podium. En komen er steeds meer ondernemers die lokale producten maken, zoals bier, worstenbroodjes, sieraden en boeken.

Naast dat Zoetermeerders gewoon hele leuke, nuchtere mensen zijn (zoals onze burgemeester ons tijdens een interview heeft verteld), komen er ook een heleboel BN-ers uit onze mooie stad. En daar zijn we supertrots op!

Lees ook:

DE Hulk Zoetermeer

11 x plekken in Zoetermeer waarvan je niet weet wat er binnen gebeurt

Bij indebuurt hebben we wel een neusje voor mysteries. Zo nu en dan schrijven we over opvallende ple...
kerstmarkt tuincentrum Zoetermeer

Zo bezochten we vroeger de kerstshow in het tuincentrum

De kerstshows in de Zoetermeerse tuincentra zijn voor dit jaar weer een feit. Veel mensen kijken uit...
Dutch Dragons Zoetermeer

8x prachtige beelden van The Dutch Dragons in hun drakenboot

Rijd of wandel je weleens langs de Zoetermeerse en hoor je dan weleens trommelgeluid? Dikke kans dat...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.