Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9x toffe ideeën die je met de gevangenis van Zoetermeer kunt doen

Door Marijke Helsloot 30 juni 2019

De Zoetermeerse gevangenis is dicht. Zowel Zoetermeerders als de politiek hebben verschillende ideeën en meningen over wat te doen met deze grote, leegstaande locatie. De meest genoemde wens is dat er jongerenwoningen komen.

Na de publicatie van ons artikel over de sluiting van de Zoetermeerse gevangenis stroomde onze mailbox vol met reacties en ideeën van Zoetermeerders over wat te doen met deze locatie.

Bij indebuurt hebben we daar natuurlijk ook over nagedacht. Daarom komen we, in samenwerking met jullie, met een top 9 van de leukste bestemmingen voor de gevangenis van Zoetermeer.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Escaperoom

Koepelgevangenis Arnhem
In de Koepelgevangenis in Arnhem zijn drie escaperooms

In de Arnhemse Koepelgevangenis zijn drie escaperooms waar teamuitjes en vrijgezellenfeesten worden gehouden. In de Zoetermeerse gevangenis is genoeg plek voor ook minimaal drie soorten escaperooms. Wat dacht je van de thema’s ‘De mysterieuze verdwijning van de badmeester van het Keerpunt’, ‘Ontsnap uit de kelders van de Seghwaertse seriemoordenaar‘ en ‘Het raadsel van perron 2B van de RandstadRail’?

IKEA Zoetermeer

IKEA Zoetermeer
Een gave woonwinkel als IKEA zou niet misstaan in Zoetermeer

Dit is dé oplossing! Niet voor niks zijn de huisstijlkleuren donkerblauw en geel van woonconcern IKEA hetzelfde als die van de gemeente Zoetermeer! Dus: pak twee verfrollers, schilder de gevangenis in geel en donkerblauw, verhuis de nieuwe collectie meubels én woonaccessoires naar onze stad en huppakee, je hebt een IKEA Zoetermeer. Top idee! (Al zeggen we het zelf…).

Appartementencomplex Happy Prison

Appartementen in Zoetermeer
Gezellige appartementen in wooncomplex Happy Prison. Foto: ME Makelaars

Voeg wat cellen samen, plaats er een moderne keuken en badkamer in en een nieuw tweekamerappartement is geboren. Vanaf je balkon heb je fraai uitzicht over de binnentuin waar nu nog de gevangenen frisse lucht happen en sporten. Leuke starterswoning in appartementencomplex Happy Prison!

Wildwaterpark

Wildwaterpark Zoetermeer
Een wildwaterpark zou zeer welkom zijn in Zoetermeer

Tien lange glijbanen vanaf de bovenste laag van het gebouw en roetsjen maar. Duiken vanaf de hoge duikplank die nog hoger is dan die in het Keerpunt. Waterbommen maken, snorkelen, tropische watervallen en baantjes trekken. Relaxen op je handdoek in een groene tuin en na afloop een grote zak dikke frieten met mayo. Want van zwemmen krijg je honger. Wij zien het wel zitten!

Park & Ride (P+R)

P+R Zoetermeer
Parkeren in de garage en met de pendelbus naar de grote steden

Hoe handig! Zoetermeer ligt zo centraal in de Randstad. Waarom geen P+R (Parkeer en Reis-voorziening) maken van de locatie waar de gevangenis staat? Je parkeert in het omgebouwde gebouw tot een grote parkeergarage. En met pendelbussen kun je reizen naar Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Over de vluchtstrook zodat alle files gemeden worden en jij supersnel op je plek van bestemming bent.

Hotel Sweet Lake City

Hotel Zoetermeer
Heerlijk slapen in een sfeervolle kamer in Hotel Sweet Lake City. Foto: Delft.com

Ontbijt op bed, hup de sauna in, baantjes trekken in het zwembad en lekker eten in een goed restaurant. In Hotel Sweet Lake City word je op al je wenken bediend en kun je heerlijk een weekend relaxen.

De Vliegende Zoetermeerder

De Vliegende Zoetermeerder
Met een noodvaart stort je in een bootje naar beneden het water in. Foto: Efteling

De populaire attractie De Vliegende Hollander in de Efteling gewoon langs de A12 in Zoetermeer? Dan noemen wij ‘m natuurlijk De Vliegende Zoetermeerder. Met een bootje vanuit de oude gevangenis stort je 50 meter het diepe in om zo in het water uit te komen waar nu nog de binnenplaats is. Leuk toch?

Discotheek Locomotion is terug!

Locomotion Zoetermeer
Dansen tot in de late uurtjes

Discotheek Locomotion is al jaren gesloten maar de nostalgie en de wens naar een nieuwe uitgaansplek blijft aanwezig. Het pand van de gevangenis verleent zich uitstekend voor supervette feesten, dansavonden, schuimparty’s en foute avonden.

ZOETERMEER ZOO

ZOETERMEER ZOO
Olifanten, giraffen en tijgers in ZOETERMEER ZOO. Foto: Diergaarde Blijdorp

Kinderboerderijen zijn er genoeg in Zoetermeer. Waarom geen eigen stadsdierentuin zoals Amsterdam en Rotterdam heeft? Het terrein van de Zoetermeerse gevangenis is al goed bewaakt, het personeel kan hun banen behouden en Zoetermeer heeft er weer een leuke attractie bij.

Lees ook:

Gratis verjaardag Zoetermeer

5 x dit krijg je gratis op je verjaardag

Hiep hiep, hoera! Bij een verjaardag horen natuurlijk cadeautjes. Op verschillende plekken in Zoeter...
Koe Zoetermeer

Hé, een koe! Op deze plek kun je die tegenkomen

Kijk nou, wat een gezellige oer-Hollandse koe hier ligt. Verstopt tussen een aantal appartementengeb...
Egel Zoetermeer

Video: Deze herstelde egels uit de opvang gaan terug de natuur in

Egelopvang Zoetermeer heeft in een jaar tijd ruim 300 egels in de opvang gehad. Zieke, onderkoelde e...
Mysteries Zoetermeer

Dit is waarom er al ruim 40 jaar twee handdoeken in dit park liggen

Wijkbewoners in Seghwaert zullen ze vast al eens gezien hebben: een blauw-wit en een rood-geel gestr...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.