Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Opgepast! Hier in het centrum betaal je opeens hogere parkeerkosten

Door Marijke Helsloot 24 januari 2020

Hoe kan dit? Van de ene op de andere dag zijn de parkeertarieven op een aantal plekken in en rondom het Stadshart verhoogd. Het gaat om parkeerterreinen waar je normaal gesproken tot 18.00 of 21.oo uur betaalt. Maar opeens zijn deze tijden van maandag tot en met zaterdag verlengd tot 23.00 uur en betaal je ook nog veel meer per uur. Dit alles wordt niet duidelijk gecommuniceerd waardoor veel mensen een boete hebben gekregen.

Op sociale media lezen we de verbaasde reacties van Zoetermeerders. Autobezitters die normaal gesproken parkeren op het parkeerterrein aan de Denemarkenlaan of langs de Europaweg weten niet beter dan dat je daar doordeweeks tot 18.00 uur, op koopavond tot  21.00 uur en op koopzondag moet betalen. Maar dat is dus van de ene op de andere dag helemaal anders.

Boete

Het parkeertarief op de terrein aan de Denemarkenlaan en aan de Europaweg was al lange tijd 1,50 euro per uur. Sinds 1 januari is dit tarief zonder enige vorm van communicatie verhoogd naar 2,40 euro per uur. Ook zijn de parkeertijden op maandag tot en met zaterdag veranderd naar 23.00 uur. Op de parkeerstrook achter station Centrum West wordt de wijziging wel met een geel bord aangegeven. Maar langs de Europaweg en op het terrein aan de Denemarkenlaan staat niks hierover te lezen. Met als gevolg dat een aantal mensen een boete op de deurmat heeft ontvangen.

Opgepast

Opgepast dus als je gaat parkeren op een van de parkeerterreinen rondom het Stadshart. In de parkeergarages gelden overigens nog wel dezelfde tarieven en tijden. Daar blijft de eerste twee uur parkeren gratis.

Parkeren Zoetermeer
Informatiebord achter Centrum West

Lees ook:

Parkeren Zoetermeer

12 x goedkoop parkeren in het centrum van Zoetermeer

In en rondom het centrum van Zoetermeer zijn genoeg parkeerplekken te vinden. Maar voor een uurtje p...
Caravan Zoetermeer

MAG DAT? Je camper of caravan voor de deur parkeren?

Regels: Je houdt je er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar som...
Elektrische oplaadpaal Zoetermeer

MAG DAT: parkeren bij een oplaadpaal als je geen elektrische auto hebt?

Regels: Je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.