MAG DAT: je fiets meenemen in de tram of in de trein?

Door Marijke Helsloot 17 oktober 2019

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Deze keer: hoe zit het nou met de fiets meenemen in de RandstadRail? En mag het in de trein?

Je zal maar van de ene kant naar de andere kant van Zoetermeer in de regen moeten fietsen… blegh! Hup, gauw effe de RandstadRail in. Maar mag dat zomaar? Dat zullen we je eens uitleggen.

Je fiets niet mee in de RandstadRail

Een fiets mag alleen in de avond en in het weekend mee in RandstadRail 3 en 4. Doordeweeks overdag mag je fiets niet mee tot 19.00 uur. Zo blijft het namelijk veilig in de voertuigen en kan iedereen erin en eruit. Een fiets in een drukke tram proppen… Zie je het voor je?

Je fiets wél mee in de RandstadRail

Doordeweeks na 19.00 uur is het dus geen probleem om je fiets mee te nemen in de RandstadRail. Dit kan totdat de dienst van die dag stopt. En zaterdag en zondag? De hele dag! Kun je mooi met de tram naar het Stadshart of naar Den Haag om daar lekker rond te fietsen. Het meenemen van je fiets in RandstadRail 3 e 4 is gratis. Alleen bij de middelste deur van het voertuig kun je niet instappen.

Je fiets wel en niet mee in de trein

Op de Zoetermeerse stations stopt alleen de Sprinter waar je op een aantal momenten de fiets mee kan nemen. In de spits, tussen 6.30 – 9.00 uur en 16.00 – 18.30 uur, mag je jouw fiets niet meenemen in de trein vanwege de beperkte ruimte. Deze regel geldt ook wanneer je voor de spits bent ingecheckt, maar wél tijdens de spits reist.

Buiten deze spitstijden en in het weekend mag je wel je fiets meenemen. Vergeet dan niet een kaartje te kopen voor je stalen vriend.

Lees ook:

MAG DAT: fietsen met een paraplu in je handen?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

MAG DAT: kassabonnetjes bij het oud papier gooien of niet?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

MAG DAT: alcohol op straat drinken – dit zijn de regels

Vlak voordat je de kroeg induikt, snel nog even je biertje leegdrinken of met vrienden op straat pro...

adv.