Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: je afvalcontainers permanent op de stoep zetten?

Door Marijke Helsloot 6 augustus 2020

Uit de container komen soms vervelende geurtjes, vooral in de zomer kan er rondom de afvalcontainer een vervelende geur hangen. Dat is niet prettig als je in de tuin zit. De oplossing? De container permanent aan de andere kant van de schutting op de stoep neerzetten. Dan ben je af van de geur én is ie uit het zicht, maar technisch gezien staat de kliko dan wel op de openbare weg. Er zijn genoeg Zoetermeerders die dat doen, maar mag dat eigenlijk wel?

De afvalcontainers op de stoep (dus op de openbare weg) zetten is best handig: zo is het lelijke ding uit het zicht en heb je geen last van vervelende luchtjes of fruitvliegjes die vaak om de container hangen in de zomer. Minder leuk is het voor de buren die nu wel tegen jouw container aan moeten kijken vanuit hun keukenraam, of er iedere dag langslopen met de hond.

Niet in mijn tuin

Toch gebeurt het vaak dat mensen hun container permanent op de openbare stoep, maar wel tegen hun eigen schutting aan zetten. Een gemeentewoordvoerder laat ons weten dat wij de restafval- en gft-container vóór 07.30 uur aan de weg moeten zetten, en dat de containers vóór 19.00 uur weer weg moeten zijn. Deze regels kunnen we terugvinden in de Afvalstoffenverordening Zoetermeer 2019.

De boete

Zet je je container permanent op de stoep – ook al is het tegen je eigen schutting – of openbare weg dan riskeer je een boete van 95,- euro plus de administratiekosten van negen euro.

_________________________________________________

Lees ook:

Afvalbeleid Zoetermeer

Nieuw afvalbeleid in Zoetermeer: deze grote veranderingen staan ons te wachten

Vanaf het eerste kwartaal van 2021 zal er heel wat veranderen op het gebied van het afvalbeleid in Z...
Gft Zoetermeer

Mag dat: jouw afval in de kliko van de buren gooien?

Het is lekker weer en in Zoetermeer zijn we volop in de tuin bezig. De groene kliko zit tot de rand ...
Afval Zoetermeer

Nieuwe lijst gft-afval beschikbaar: dit mag wel en niet in de groene container

Sinds kort is er een nieuwe lijst voor groente-, fruit- en etensresten en tuinafval ontwikkeld. Door...

 

Meer over

Gemeente

adv.