Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fiets weg! Dit doet de gemeente met Zoetermeerse weesfietsen

Door Marijke Helsloot 28 januari 2019

Nee, hè, fiets foetsie! Niet gestolen maar weggehaald door de gemeente. Maar laten we wel wezen: jouw fiets stond dan al langere tijd eenzaam en alleen op die plek te wachten dat je hem weer op zou komen halen. Om de stad opgeruimd te houden, haalt de gemeente zogenaamde  weesfietsen weg die langer dan 21 dagen in een fietsenrek, stalling of op straat staan.

21 dagen

Waarschuwing voor het weghalen van weesfietsen

Je ziet ze weleens staan; van die roestige, oude barrels van fietsen of brommers waarvan de eigenaar weken in geen velden of wegen te bekennen zijn. Banden lek, spaken kapot of zadels verdwenen; het maakt het straatbeeld er niet beter op. Vandaar dat de gemeente streng aan het controleren is en door de hele stad weesfietsen verwijderd. Als jouw fiets, brommer, scooter of e-bike langer dan 21 dagen op dezelfde plek staat, mag de gemeente deze weghalen. Vooraf krijg je wel een waarschuwing aan je stuur gehangen.

Fietsdepot

De gemeentewerkers tillen je fiets of brommer op en zetten ‘m op de wagen die linea recta naar het fietsendepot rijdt. Aan de Argonstraat zijn stallingen geplaatst waar de weesfietsen maximaal drie maanden mogen logeren. Als de eigenaar dan nog niet is geweest dan gaan de fietsen naar de veiling en met de opbrengst worden bijvoorbeeld nieuwe stallingen aangeschaft.

Terugkopen

Mocht je je fiets kwijt zijn en hij is niet gestolen, dan kun je het beste contact opnemen met de gemeente, afdeling Afvalinzameling. Vraag daar of jouw fiets in het fietsdepot aan de Argonstraat staat. Zo ja, dan kun je er heen en ‘m voor 25 euro weer terugkopen.

Weesfiets gesignaleerd?

Het kan zijn dat bij jou in de straat of in het winkelcentrum al langere tijd een weesfiets geparkeerd staat of een fietswrak in de bosjes ligt. Je kunt de fiets dan aanmelden bij de gemeente zodat ie weggehaald wordt. Dat ruimt mooi op!

Afvalwijzer Zoetermeer

Op deze handige kalender staat precies wanneer je afvalcontainer geleegd wordt

Een groot deel van Zoetermeer is voorzien van ondergrondse containers. Reuzehandig! Maar een ander d...
Recycle frituurvet Zoetermeer

Vette actie: hier kun je je gebruikte frituurolie inleveren

Oliebollen, kipkrokantjes, verse friet en aardappelkroketjes... Waarschijnlijk heeft jouw frituurpan...

Houd er alvast rekening mee: het onderwijs gaat weer staken

Je kunt maar beter alvast een dag vrij nemen op 15 maart 2019 of een goede oppas zoeken. Het ziet er...

Meer over

Gemeente

adv.