Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een feestje geven in het park, mag dat?

Door Marijke Helsloot 11 juli 2019

Stel, je bent jarig, geslaagd of gewoon in opperbeste feeststemming en je wil samen met vrienden en familie de bloemetjes buiten gaan zetten in het park. Mag dat? 

Een feestje geven in een van de Zoetermeerse parken, dat klinkt als een fantastisch plan, maar is het ook toegestaan? Het antwoord op die vraag is: ja! Zolang je niet meer dan 250 mensen tegelijk op je partijtje hebt en het niet langer dan een dag duurt (doordeweeks tussen 10.00 uur en 23.00 uur, op vrijdag en zaterdag tot uiterlijk 24.00 uur) is er in principe niets aan het handje. Wel is het belangrijk jouw feestje vooraf te melden bij de gemeente.

Groots feestje

Wil je het wat grootser aanpakken en komen er tientallen vrienden en vage kennissen? Of komt je favoriete band een versterkt verjaardagsliedje spelen? Dan heb je een vergunning nodig waarvoor je moet betalen. Partytenten, springkussens en/of andere speeltoestellen zijn helaas verboden. Je mag wel barbecueën in het openbaar groen maar alleen als dit geen gevaar en/of overlast geeft voor de omgeving en/of de natuur.

Alcohol

En hoe zit dat met alcohol? Het komt waarschijnlijk als een verrassing, maar volgens de wet mag je in het park ook geen alcohol nuttigen. Gelukkig geldt meestal een oer-Hollands gedoogbeleid. Een wijntje in het park hoeft geen probleem te zijn, zolang je geen overlast veroorzaakt. Een beetje rustig aan, dus!

Lees ook:

Geslaagd! Maar hoe lang mag de vlag eigenlijk blijven wapperen?

Bij heel wat Hoeksche Waardse huizen ging vorige week de vlag uit na de uitslag van de schoolexamens...

MAG DAT: satéprikkers bij het gft-afval gooien?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

MAG DAT: alcohol op straat drinken – dit zijn de regels

Vlak voordat je de kroeg induikt, snel nog even je biertje leegdrinken of met vrienden op straat pro...

Meer over

Gemeente

adv.