Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn de nieuwe plannen voor het Stadshart en jij kunt daarover meebeslissen

Door Marijke Helsloot 22 mei 2019

De winkelstraten en -pleinen in het Stadshart krijgen de komende tijd een nóg mooiere uitstraling. Met nieuwe straatstenen, planten, verlichting, banken en kleurrijke details moet het Stadshart klaargemaakt worden voor de toekomst én zal het nog leuker worden om te shoppen of uit eten te gaan.

De gemeente heeft een architect in de hand genomen om een nieuw ontwerp te maken voor onder meer het Promenadeplein, Spazio en het Burgemeester Wegstapelplein. De architect heeft een paar impressietekeningen gemaakt met ideeën over andere straatstenen, bloembakken, watergoten, zitmeubelen en meer. Op die ontwerptekeningen kun jij als Zoetermeerder reageren en laten weten wat je ervan vindt en of je bepaalde dingen anders zou zien. Wij hebben de tekeningen gezien en we moeten zeggen: het Stadshart is en wordt nog toffer!

De ontwerptekeningen zetten we hier voor je op een rij. Via de website van de gemeente kun je jouw mening laten horen.

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Burgemeester Wegstapelplein

Stadshart Zoetermeer
Burgemeester Wegstapelplein. Foto: Buro Sant en Co

Het plein tegenover het politiebureau krijgt een metamorfose. Terrassenniveaus, ronde houten stadsbanken, trappetjes om het hoogteniveau te overbruggen en sfeerverlichting maken het plein nog nét een beetje gezelliger. Hier kun je tussen het winkelen door even je broodjes opeten of lekker naar mensen kijken.

Spazio

Spazio Zoetermeer
Spazio Zoetermeer. Foto: Buro Sant en Co

Spazio is het plein waar onder andere Primark, Rituals en het Kruidvat te vinden zijn. Dit plein zal nog mooier gaan worden met nieuwe houten banken, plantenbakken en kunst. Het plan is om er grote bladstengels van staal en glas te plaatsen. Zo heb je sneller zin om even plaats te nemen op een van de banken en wordt het plein nog levendiger.

Promenade

Stadshart Zoetermeer
Promenade. Foto: Buro Sant en Co

De Promenade is de langste en belangrijkste winkelstraat in het Stadshart. Niet zo gek dat hier ook gekeken wordt naar verbeteringen. Denk aan nieuwe straatstenen, watergoten en natuurstenen biezen. De vloer zorgt voor een aantrekkelijk winkelgebied waar je je gewoon thuis voelt.

Promenadeplein

Stadshart Zoetermeer
Promenadeplein. Foto: Buro Sant en Co

Het Promenadeplein wordt nog té weinig gebruikt dus tijd voor verandering, vindt de gemeente en de architectuur. Het moet een plek worden waar je zin hebt om even te gaan zitten terwijl kinderen zich vermaken. Er komen waarschijnlijk  zitmeubelen die het plein een kleurrijke uitstraling geven. Met waterelementen, zoals kleine fonteinen, wordt deze plek aantrekkelijk voor (grote) kinderen.

Naast deze vier plekken kun je als Zoetermeerder ook wat zeggen over de groenvoorziening in de omliggende straten van het Stadshart en over de toegankelijkheid voor bijvoorbeeld mindervaliden.

Alle veranderingen in het Stadshart kun je hier bekijken. Tot 28 mei kun je ook hier jouw reactie laten weten aan de gemeente.

Lees ook:

Caravan Zoetermeer

MAG DAT? Je camper of caravan voor de deur parkeren?

Regels: Je houdt je er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar som...
Willem-Alexanderplantsoen

Dit zijn de 11 mooiste beelden van het nieuw aangelegde Willem-Alexanderplantsoen

De bewoners rondom de Dunantstraat, Clauslaan en Van Leeuwenhoeklaan en leerlingen van omliggende sc...

5 x dit regelt het Europees Parlement voor jou (wat jij niet wist)

Nederland is onderdeel van de Europese Unie en heeft daarom ook zetels in het Europees Parlement. Da...
Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente

adv.