Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit moet je weten over verloren en gevonden voorwerpen in Zoetermeer

Door Marijke Helsloot 16 september 2019

Oh jee, heb je je mobiel in de RandstadRail laten liggen, ben je je sleutels kwijt of ben je onderweg je handschoen verloren? Zo ontzettend vervelend als je iets kwijt bent en je naarstig op zoek bent naar je persoonlijke bezittingen. Maar waar kun je terecht voor verloren en gevonden voorwerpen in Zoetermeer?

Lees in ons overzicht welke mogelijkheden er zijn om jouw spullen terug te krijgen of gevonden voorwerpen bij de rechtmatige eigenaar terug te krijgen.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meld het online

Verloren en gevonden Zoetermeer
Website Verloren en Gevonden

Mocht je iets verloren zijn of iets gevonden hebben? Dan is er een centrale website waar je dit kunt melden. Op de website Verloren en Gevonden maak je een melding van je zoekgeraakte item in de gemeente waar dit is gebeurd. Of je kijkt bij ‘gevonden items’ en wellicht is er een stadsgenoot die jouw sleutel, tas of iets anders teruggevonden heeft. Bij het voorwerp staan de adresgegevens van de vindlocatie en je kunt aangeven dat jij de eigenaar bent van dat voorwerp. Door het online formulier in te vullen kun je aanspraak maken.

NB. dit geldt niet voor het verliezen of vinden van paspoorten, identiteitsbewijzen en rijbewijzen. Daar geldt namelijk deze regel voor.

Zelf bewaren van het gevonden voorwerp

Gevonden en verloren Zoetermeer
Foto: ANP

In plaats van online kun je er ook voor kiezen om een gevonden voorwerp zelf te bewaren. Na een jaar is het voorwerp in principe van jou als niemand zich heeft gemeld.

Afgeven of terugvragen

Forum Zoetermeer
Forum / Stadhuis Zoetermeer

Mocht je een bos sleutels hebben gevonden of een ander eigendom van een stadsgenoot? In plaats van thuis bewaren kun je het ook afgeven bij de balie in het Stadhuis of bij een van de wijkposten.

Paspoort, identiteitskaart of rijbewijs kwijt?

Verloren gevonden Zoetermeer
Foto: ANP

Paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen zijn eigendom van de Nederlandse Staat. Daarom moet je het verlies of de diefstal ervan melden bij de gemeente Zoetermeer. Je maakt een afspraak bij het gemeentehuis en daar wordt het geregistreerd dat je ‘m verloren bent of dat het document gestolen is. Vanaf dat moment is het document niet meer geldig, ook al mocht je ‘m terugvinden. Je krijgt een nieuw exemplaar en betaalt er ook gewoon voor.

In het openbaar vervoer

Gevonden verloren Zoetermeer
Foto: ANP

Mocht je jouw eigendom verloren zijn in de RandstadRail, dan kun je er online naar zoeken via deze website van HTM. Online kun je ook aangeven dat jij de eigenaar bent door wat controlevragen te beantwoorden. Voor 4,50 euro wordt jouw bezit naar je opgestuurd via de post. Afhalen is niet mogelijk.

In de trein

Mocht je iets in de trein hebben laten liggen en je hebt het geluk dat een medereiziger het vindt en ingeleverd heeft op het station, dan moet je eerst een opsporingsformulier invullen. Binnen 5 dagen wordt het gratis voor je bewaard en kun je het met je formulier en een identiteitsbewijs ophalen.

Als het langer dan vijf dagen is dan wordt het voorwerp naar het centrale depot in Utrecht gebracht. Vanaf dan worden er wel kosten in rekening gebracht. Voor het bewaren en voor het opsturen naar je thuisadres. Je kunt het daar namelijk niet ophalen.

Gestolen?

Gevonden verloren Zoetermeer
Foto: ANP

Is jouw eigendom gestolen? Dan kun je het beste aangifte doen bij het politiebureau of online.

Handschoenenlijn

Handschoenen zoek en gevonden Zoetermeer
Foto: indebuurt Zoetermeer

Handschoen verloren of gevonden? Hij zou zomaar eens aan de waslijn van indebuurt Zoetermeer kunnen hangen of bijgehangen kunnen worden. Naast ons redactieadres hangen wij en andere Zoetermeerders  in de wintermaanden gevonden handschoenen, mutsen en shawls die baasloos zijn.

Lees ook:

Bankje Zoetermeer

MAG DAT: kan je zomaar een bankje op de stoep voor je huis zetten?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
Parkeerautomaat Zoetermeer

Parkeerautomaten in Zoetermeer accepteren binnenkort geen cash meer

In Zoetermeer staan 63 parkeerticketautomaten die in de zomermaanden (juli-augustus) vervangen gaan ...
Storm Zoetermeer

Stormschade of wateroverlast in Zoetermeer: dit moet je doen

Het kan vanavond flink tekeer gaan: onweer, hagel en flinke windstoten worden voorspeld. Het KNMI he...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente

adv.