Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom de Boerhaavelaan met bakens is afgezet

Door Marijke Helsloot 7 april 2020

Al enige tijd is er op de Boerhaavelaan een wegafzetting te zien. De linker rijbaan is, aan beide zijden, afgezet met rood-witte bakens waardoor we geen gebruik kunnen maken van beide rijbanen. Waarom deze afzetting er is, zochten we voor je uit.

Een woordvoerder van de gemeente laat ons weten dat er vanuit de wijkverkeerswerkgroep Centrum een verzoek is gekomen voor snelheidsremmende maatregelen op de Boerhaavelaan. Dit ook nadat er snelheidsmetingen hebben plaatsgevonden.

Niet gehaald

Op de Boerhaavelaan wordt met de opstelling getest of het verkeer niet opstopt als er één rijstrook overblijft. De bakens vormen een proefopstelling die vanaf februari drie weken daar zou blijven staan. De planning was om naast het testen van de opstopping in die drie weken ook snelheidsmetingen te doen. Door allerlei factoren is de planning niet gehaald en blijven de afzetbakens nog even staan.

Storm en corona

Allereerst moesten de plannen gestopt worden vanwege de hevige stormen. De bakens waaiden om en de meting kon toen niet plaatsvinden. Daarna was het plan om na de voorjaarsvakantie opnieuw te starten. In vakanties worden er namelijk nooit metingen gedaan. En nu door de coronacrisis heeft meten geen zin omdat er bijna niemand op straat is. Kortom het testen wordt vervolgd na de coronacrisis.

Lees ook:

Winkelcentrum Meerzicht

Deze winkels zijn geopend in winkelcentrum Meerzicht

Door de coronacrisis moeten veel winkels de deuren sluiten. Op straat is het rustig en er is weinig ...

Zonde of niet?! Dit oude pand wordt gesloopt en maakt plaats voor huurappartementen

De sloop van het oude pand aan de Leidsewallen is gestart. Werklui zijn druk met een bulldozer om he...
Werken Zoetermeer

Op de fiets naar je werk! 5 x de nieuwste vacatures in Zoetermeer

Op zoek naar een (bij)baan in de mooiste stad van Nederland? We helpen je op weg en zetten 1 leuke v...

adv.