Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goedemorgen! In deze Zoetermeerse restaurants kun je terecht voor een lekker ontbijt

Door Viola Tigchelaar 16 februari 2020

Lekker ontbijten: een goede start van de dag om je motor weer aan te slingeren. Onze gastredacteur Viola is dol op een lekker, uitgebreid ontbijt en weet precies waar je dat in Zoetermeer buiten de deur kan doen. Ze neemt je mee naar de leukste ontbijtrestaurants in onze stad. Gaan jullie mee?

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Bagels & Beans

Ontbijten Zoetermeer
Power Breakfast bij Bagels & Beans

Bij Bagels & Beans kreeg ik het zogeheten ‘Power ontbijt’ voorgeschoteld waarbij je zelf je sapje, koffie en thee mag uitkiezen. Voor dit ontbijt moet je écht flinke trek hebben want het is heel uitgebreid. Met een bagel en een zogenaamde cruffin; een kruising tussen een croissant en een muffin, met verschillende soorten zoet beleg. Puur genieten, alsof je een taartje eet op de vroege ochtend.

Genoeg keus

Heb je minder trek of wil je iets wat net wat gezonder is? Bij Bagels & Beans kun je ook kiezen voor yoghurt of porridge. Voor ieder wat wils. In de meeste restaurants kun je het ontbijt tot 12.00 uur bestellen, bij Bagels & Beans kan het de hele dag door. Ik vind het top, ontbijten wanneer het mij uitkomt!


Meer over Bagels & Beans ontdekken?

Bagels & Beans lunch

Gesloten11:00 - 17:30

Promenadeplein 106, Zoetermeer

Bekijk meer:lunch

Clooney

Ontbijten Zoetermeer
Het ‘luxe ontbijt’ bij Clooney

Bij Clooney probeerde ik het luxe ontbijt uit, uitgeserveerd op een prachtig gedekte tafel en vlakbij een knapperend haardvuur. Het luxe, uitgebreide ontbijt bestaat uit een vers gebakken eitje, zalm, vers gebakken broodjes, croissants, zoete lekkernijen en een glas Prosecco. Maar ook yoghurt, brie en verschillende soorten beleg.

Met zoveel lekkers op tafel weet je niet waarmee je wilt starten. Wanneer je niet zo’n grote eter bent, kun je bij Clooney ook terecht voor andere ontbijtjes. Zo serveren ze ook een normaal, minder uitgebreid ontbijt, yoghurt en pancakes.


Meer over Clooney ontdekken?

Clooney restaurants en horeca

Geopend08:30 - 00:00

Stadhuisplein 19-20, Zoetermeer

Bekijk meer:restaurants en horeca

Napoleon

Ontbijten Zoetermeer
Ontbijten bij Napoleon

Bij Napoleon werd mij eerst de vraag gesteld of ik het gewone of vegetarische ontbijt wilde hebben. Ik vind het mooi dat tegenwoordig die keuzes bestaan.

Het normale ontbijt dat ik had gekozen werd geserveerd op een etagère. De geur van vers gebakken broodjes kwam mij tegemoet. Bij Napoleon krijg je niet alleen een lekker ontbijt met veel keuze maar je verlaat ook met een volle maag deze gezellige lunchroom. Precies zoals een ontbijtje hoort te zijn.


Meer over Napoleon ontdekken?

Napoleon koffiebars

Gesloten09:00 - 17:00

Driekant 176, Zoetermeer

Bekijk meer:koffiebars

Barista Café

Het "Traditional" ontbijt en de proeverij bij Barista Cafe

Bij Barista Café zat ik gezellig aan de grote tafel te lezen in één van de tijdschriften. De medewerkster bracht mij niet alleen het traditionele ontbijt maar ook een plank met een proeverij van ontbijtgerechten. Wauw!

Het traditionele ontbijt bestaat uit kleine broodjes, een croissant, verse sap en huisgemaakte granola met yoghurt. De proeverij was bedoeld om dus kennis te maken met verschillende gerechten die Barista Café op de kaart heeft staan. Ik proefde onder meer van pancakes en heerlijke verse vruchten in yoghurt. Natuurlijk was dit alles veel te veel, maar het was ontzettend leuk om overal een hapje van te kunnen proeven. Bij Barista Café kun je lekker uitgebreid ontbijten, maar ook wanneer je liever kiest voor een gezond of kleiner ontbijt kun je er je hart ophalen.


Meer over Barista Café ontdekken?

Barista Café koffiebars

Gesloten10:00 - 18:00

Oostwaarts 12, Zoetermeer

Bekijk meer:koffiebars

De Bakkerswinkel

Het 'bakkersontbijt' bij De Bakkerswinkel

Wanneer je de Bakkerswinkel binnenkomt, ga je een stukje terug in de tijd. Het heeft een verfijnde ‘ouderwetse’ maar o zo, gezellige inrichting. Je komt er ogen tekort. Wat ook heel kenmerkend is zijn de vogeltjes in de serre van het pand. Het geeft een gezellige sfeer wanneer je er plaats neemt.

Bij De Bakkerswinkel kun je kiezen uit verschillende ontbijtjes. Letterlijk van ”kleine trek, naar grote honger”. Ik kreeg het ‘Bakkersontbijt’ met onder meer roggekrentenbrood en een croissant. De vers geplukte bloemetjes uit eigen tuin maakten mijn bord tot een waar schilderijtje.


Meer over De Bakkerswinkel ontdekken?

De Bakkerswinkel lunch

Gesloten09:00 - 18:00

Dorpsstraat 125, Zoetermeer

Bekijk meer:lunch

Bella Barista

Ontbijten Zoetermeer
Ontbijten bij Bella Barista

Bella Barista heeft allerlei Italiaanse lekkernijen en hele goede koffie; het ontbijt had een Italiaanse twist. Met chorizo en olijven maar ook een eitje en croissant. Het maakte dat het plankje er uit zag als een feestje toen het voor mij op tafel werd gezet. Daarnaast kreeg ik op de plank ook broodjes en yoghurt met fruit die ik een beetje getopt heb met honing.

Een heerlijk ontbijt voor een goede start van de dag. Samen met een heerlijke cappuccino kan ik niet anders zeggen dat ik geen betere manier zou weten om de dag te starten, jullie wel?


Meer over Bella Barista ontdekken?

Bella Barista koffiebars

Vandaag gesloten

Dorpsstraat 97A, Zoetermeer

Bekijk meer:koffiebars

Volg Viola

Onze gastredacteur Viola is dol op het goede leven met lekker eten, reizen en fotografie. Als foodie houdt ze een blog bij en ze post haar avonturen op Instagram. Wil je Viola volgen? Kijk dan op de website van Viola Goodlife of volg haar op Instagram.

Lees ook:

Papa John's Zoetermeer

Is Papa John’s nou dicht?! Zo zit het

De deuren zijn angstvallig gesloten en er is geen pizza te vinden. Papa John's aan de Oranjelaan sta...

6x Plekken in het Stadshart waar je een ‘coffee to go’ kan halen

Je kent het vast wel; je bent onderweg naar je werk, maar omdat je met van alles en nog wat bezig wa...
DIMA Barbecue & Grill restaurant Zoetermeer

Scoop! Dit restaurant bij het Balijbos in Rokkeveen opent binnenkort

Al een paar weken staat er een container met sloopmaterialen voor de deur en is de deur potdicht. Ad...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.