Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gastredacteur Viola testte smoothies uit en dit vond ze ervan

Door Viola Tigchelaar 12 oktober 2019

Onze gastredacteur Viola is dol op lekker, maar ook vooral gezond, eten en drinken. Voor indebuurt Zoetermeer testte zij de kleurrijkste, gezondste en lekkerste smoothies die je maar kunt vinden in Zoetermeer. Lees hier haar bevindingen, ze neemt je mee op ontdekkingstocht door smoothie-land.

“Een van de dingen waar ik echt blij van word, zijn smoothies! Gezond en fris en in zoveel smaken. Met fruit of verse groente als ontbijt, lunch of bij een lekker broodje. In Zoetermeer kun je bij allerlei horecazaken genieten van een vers bereide smoothie. Waar? Ik neem je mee op ontdekkingstocht!”

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Broodje voor onderweg

Smoothies bij Broodje voor Onderweg

“‘Broodje voor onderweg’, ook wel BVO genoemd is een klein tentje in de Passage. Naast het to go- concept kun je er ook fijn zitten aan een van de tafeltjes met uitzicht over de Passage. ‘BVO’ verkoopt allerlei belegde broodjes en ze hebben ook een assortiment heerlijke, verse smoothies. Ik heb er twee uitgeprobeerd voor jou!”

Morning!

“De smoothies ‘Morning Glory’ en ‘X Energy’ worden mooi opgemaakt en in vrolijke glazen op tafel gezet. ‘Morning Glory’ bestaat uit ananas, banaan, mango en spinazie. Ik ben gek op die combinatie! Naast dat de smoothie verrassend fruitig smaakt, krijg je ook in een keer een hoop groenten binnen. De smoothie ‘X Energy’ bestaat uit aardbei en banaan. Een heerlijk frisse en fruitige smaak. Wat leuk is om te vertellen is dat je voor een kleine meerprijs een verse naturel ‘Frozen Yogurt’ kunt laten toevoegen. Dit geeft net weer een andere smaak én je hebt geen hongerige maag meer.”


Meer over Broodje voor onderweg Passage ontdekken?

Broodje voor onderweg Passage lunch

Gesloten11:00 - 17:00

Theaterplein 11, Zoetermeer

Bekijk meer:lunch

Family

Smoothies bij Family

“Bij Family staan heel wat smoothies op de kaart: vooral met fruit maar ook een paar met groente. Van beide mocht ik er een proeven maar niet voordat ik live mocht meekijken in de keuken hoe deze gezonde drankjes gemaakt worden. Ze worden klaargemaakt met diepgevroren fruit en groenten in combinatie met appel-mangosap zonder suiker of toevoegingen.”

Green!

“De smoothie ‘Tropical’ was heerlijk en fruitig zoals ik had verwacht. Voor de ‘Green Veggie’ was ik wat huiverig. Deze bestaat uit spinazie, broccoli, pastinaak en appel. Behoorlijk verrast was ik over de smaak! De smoothie is écht groen, maar het fruit zorgt ervoor dat het toch een zoet, frisse smaak heeft. Heb je haast? Neem dan een smoothie ‘on the go’.”


Meer over Family ontdekken?

Family snackbars

Gesloten10:00 - 21:00

Stadhuisplein 17, Zoetermeer

Bekijk meer:snackbars

Eazie

Smoothies bij Eazie

“De laatste zonnestraaltjes waren te voelen boven het terras van Eazie toen ik er plaats nam voor mijn smoothie-test. Ik mocht de hele kaart uitproberen maar omdat het iets teveel was, heb ik er drie uitgeprobeerd: ‘Crazy Coconut’, ‘Veggie Boost’ en een ‘Açai Smoothiebowl’.”

Crazy!

“De ‘Crazy Coconut’ is fruitig en tropisch. Hoewel ik zelf absoluut geen kokos-liefhebber ben, raad ik ‘m toch aan. De ‘Veggie Boost’ is een fruitig, groen monster met groenten zoals selderij, spinazie en broccoli in combinatie met vruchtensap. De ‘Açai smoothiebowl’ kun je gerust als ontbijt nemen. De smaak is zacht en fruitig en je raakt er behoorlijk vol van. Bovenop de smoothiebowl doen ze vers fruit en zaden. Mocht je geen zuivel eten, dan is deze variant prima te bestellen want er zit sojamelk in.”


Meer over Eazie ontdekken?

Eazie restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 21:00

Burgemeester Wegstapelplein 50, Zoetermeer

Bekijk meer:restaurants en horeca

La Place

‘De smoothie-bar’ bij La Place.

“Bij La Place staan de smoothies al vers bereid klaar en ze zijn te bestellen in allerlei bijzondere smaken. Ik koos voor de ‘original’ banaan-yoghurt en voor een nieuwe variant met aardbei, bieten en kokos. De ‘original’ was precies zoals ik hem had verwacht; fruitig, fris en vullend. Heerlijk!”

Bietjes

“Voor de bietenvariant was ik wat huiverig maar ik proefde juist veel fruit en frisheid. Er zit een duidelijke bietensmaak aan, maar door de toevoeging van fruit is het drankje juist verrassend lekker. Wat ik trouwens fijn vind aan La Place is dat je precies kunt lezen op de kaart wat er in een smoothie zit.”


Meer over La Place ontdekken?

La Place cafés

Geopend09:00 - 18:00

Westwaarts 41, Zoetermeer

Bekijk meer:cafés

Happy Moose

Smoothies bij Happy Moose

“Leuk! Ik mocht meekijken in de keuken van Happy Moose hoe mijn smoothies bereid werden; de ‘Sunshine’ en ‘Paradise’. Beide fruitig en vol van smaak met ananas-mango en aardbei- mango.”

Cocktail

“Het leuke bij Happy Moose is dat je naast de gewone smoothies ook kunt kiezen voor een smoothie als milkshake of als cocktail met een toevoeging van alcohol. Ik proefde de ‘Pina Colada’ zonder rum, want autorijden en drinken gaan natuurlijk niet samen. Als niet-kokos liefhebber was deze cocktail stiekem wel mijn favoriet.”


Meer over Happy Moose ontdekken?

Happy Moose bars

Gesloten11:00 - 20:30

Lange Land 20, Zoetermeer

Bekijk meer:bars

Volg Viola

Onze gastredacteur Viola is dol op het goede leven met lekker eten, reizen en fotografie. Als foodie houdt ze een blog bij en ze post haar avonturen op Instagram. Wil je Viola volgen? Kijk dan op de website van Viola Goodlife of volg haar op Instagram.

Lees ook:

Koffie Zoetermeer

5x Zoetermeerse koffiezaken om hysterische koffie’s te drinken

Onze gastredacteur Kelly is altijd op zoek naar unieke plekken in Zoetermeer om lekker te eten of ie...
Smaak en Vermaak Zoetermeer

Feest! Sander van Smaak & Vermaak en zijn team vieren hun vierjarig jubileum met jou

Het is feest bij restaurant Smaak & Vermaak. Niet alleen is de huisstijl compleet veranderd, ook vie...
Zeemeerminzwemmen

Tof! Margot geeft les in zeemeerminzwemmen

Zwemmen als een zeemeermin: dat is toch alleen maar voor meisjes. Zwemmen als de kleine zeemeermin A...

FÏNLEY Sunday Guide: 3 tips voor een gezellige ZoMiBo in Zoetermeer

Zondag is - wat ons betreft - een van de fijnste dagen van de week. Lekker uitslapen, rustig ontbijt...
Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.