Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze restaurants zien jullie graag terug in de Dorpsstraat

Door Marijke Helsloot 18 februari 2020

Op onze oproep welk restaurant jij graag terug zou zien in de Dorpsstraat hebben we behoorlijk wat reacties van jullie ontvangen. Hartelijk dank! Met drie te koop staande restaurants en wat lege panden mag er best wat gezellige horeca bijkomen in de historische straat, vind je niet? Al jullie ideeën hebben we verzameld en in dit artikel vermeld. Hopelijk brengt dit een aantal horecaondernemers op het idee om naar onze stad te komen.

Restaurants Class by Jofel, De Heeren van Soetermeer en 1892 Eten en Drinken staan alledrie te koop. Maar dit betekent niet dat ze zomaar verdwijnen. Daar zouden veel Zoetermeerders maar al te blij mee zijn want veel lezers laten weten dat ze het ontzettend jammer zouden vinden als deze drie horecazaken zouden verdwijnen.

Pizzeria

Maar mochten de nieuwe eigenaren toch iets nieuws willen starten, wat zien wij Zoetermeerders dan het liefste terug? Veel lezers vertellen dat ze liever niet nóg een pizzeria of sushizaak willen. Alhoewel, Woodstone (die verdwenen is uit het Stadshart) en de vroegere Pasta Company worden wel genoemd.

Vega en vis

Opvallend vaak worden vegetarische restaurants door onze lezers genoemd: goed idee want die hebben we nog niet in onze stad en vegetarisch eten is helemaal hot. Zoetermeerders zouden daarnaast ook heel blij worden van een visrestaurant. Ook dat lijkt ons een topidee!

Oosters en mediterraans

Ook al hebben we aardig wat Chinese restaurants en toko’s in Zoetermeer, toch wordt de Chinees een paar keer genoemd, maar ook Thais en een Indiaas curryrestaurant. Bijzondere restaurants als een Portugees, Mexicaan (zoals Popocatepell) en wat Franse bistro’s zien stadsgenoten graag in de Dorpsstraat terug. De Marokkaanse en Antilliaanse keuken worden ook genoemd.

Kidsproof en pannenkoeken

Ouders laten ons weten dat een pannenkoekenrestaurant met pannenkoeken én poffertjes een welkome aanvulling is op de Zoetermeerse horeca. Of een restaurant waar kinderen kunnen spelen en ouders rustig kunnen eten. Eén lezer vraagt of er dan ook een zwembad bij gebouwd kan worden zodat een dagje zwemmen gecombineerd kan worden met lekker eten. Wie weet!

Drankje doen

Tenslotte ziet uitgaanspubliek ook graag een  hippe cocktailbar of poolcafé terug in de Dorpsstraat. Sommigen hopen dat de Nablijven-avonden bij Class by Jofel blijven bestaan, ook als er eventueel een nieuwe eigenaar is gevonden. Een Engelse tearoom, een Ierse pub met live muziek en coffeeshop Casa worden ook aan ons gemeld.

Gezellig!

Vleesrestaurant Loetje, Humphrey, Proeflokaal Bregje, ’t Zusje, een barbecuerestaurant en een kippenrestaurant zullen ook welkom geheten worden door Zoetermeerders. Wij hopen met jullie dat horeca Nederland onze wensen bekijkt en massaal naar de Zoetermeerse Dorpsstraat zullen komen. Wat zal het levendig worden!

Lees ook:

Clooney Zoetermeer

Dit zijn de beste lunchrooms, koffiezaken en café’s van Zoetermeer volgens deze wedstrijd

Deze week werden de Nederlandse Horeca Prijzen uitgereikt, waarbij veel awards werden overhandigd aa...
Kippenspeciaalzaak Zoetermeer

Griek eruit, kip erin

Nog maar twee maanden geleden berichtten wij jullie over een nieuw Grieks afhaalrestaurant , Quick &...
Stadhuisplein 23 Zoetermeer

BRUUT gaat eruit en dit komt ervoor in de plaats

Het lijkt alsof espresso- en wijnbar BRUUT in het Stadshart al gesloten is. De deuren zijn dicht op ...

Meer over

Eten & drinken

adv.